Читај ми!

Пинар Каршијака и Сан Пабло Бургос у финалу кошаркашке Лиге шампиона

У првом полуфиналу Фибине Лиге шампиона кошаркаши Пинар Каршијака савладали су Сарагосу са 84:79. У другом мечу Сан Пабло Бургос је надиграо Стразбур резултатом 81:70. Финале је на програму у недељу у Нижњем Новгороду од 18.00.

Пинар Карашијака је до победе дошао у изузетно узбудљивом мечу против Сарагосе. Водила се велика борба пуна преокрета. Ипак екипа Пинара је имала више снаге и у последњој четвртини стигла до тријумфа и пласмана у финале.

Први период припао је екипи Пинара која је стигла до предности од 12 поена разлике. Сарагоса је стабилизовала игру и у другом периоду ублажила предност противника.

Трећи период донео је много бољу игру Сарагосе која је успела да преокрене резултат и у последњи период уђе са плус три - 60:57.

Сарагоса је водила све до средине последње четвртине, када је Пинар прекренуо резултат у своју корист и предност није испустио до краја меча, 84:79.

Најефикаснији у победничком тиму био је Сек са 24 поена, Мбаје је додао 17, а Морган 14. У екипи Сарагосе, Вилеј је убацио 21 поен, Брусино 18, а Харис 15.

 

У другом полуфиналу Сан Пабло Бургос је надиграо Стразбур са 81:70 и пласирао се у финале.

Стразбур је отворио меч серијом 8:0. Предност је одржавао до краја периода и на првом одмору је води са десет разлике 25:15. Стразбур је одржавао предност и у другој четвртини, али је епипа Сан Пабла успела да ухвати ритам и приближи се на само поен разлике 37:36. Ипак Стразбур је до краја полувремена повећао на плус шест - 43:37.

Средином трећег периода Сан Пабло Бургос је преокренуо резултат и повео са 50:49. Наставила је екипа Сан Пабла да повећава разлику и до краја периода повећа на плус шест 63:57.

У последњој четвртини Сан Пабло Бургос је наставио да повећава предност и стигао је до максималних плус 15 - 74:59. Стразбур је до краја меча само успео да ублажи предност - 81:70.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Риверо са 12 и Бените са 10. У екипи Стразбура Џеферсон је постигао 12 поена, а Колсон 10.

Финале Фиба Лиге шампиона на програму је у недељу од 18.00. Предходно ће од 15.00 у борби за треће место играти Сарагоса и Стразбур.

 

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи