Читај ми!

Игокеа надиграла Звезду и изборила мајсторицу

Кошаркаши Игокее савладали су Црвену звезду резултатом 81:68 и изједначили у полуфиналној серији АБА лиге на 1:1. Финалиста ће бити познат након мајсторице која је на програму у уторак у дворани Александар Николић.

Игокеа је била бољи ривал и заслужено је дошла до тријумфа против црвено-белих, којима је вечерас мало тога полазило за руком. Домаћин је пробио Звезду шутем са дистанце, стекао велику предност и потом је одржавао до краја сусрета. Покушали су црвено-бели у последем периоду, али је домаћин одбио налет и стигао до заслужене победе.

Игокеа је надиграла црвено-беле у првом полувремену. На старту је домаћин направио серију од 15:2. Далекометном паљбом Игокеа је дошла до предности, а потом је предност одржавала кроз цело прво полувреме.

Звезда никако није успела да пронађе шут са дистанце, једино је Давидовац успео да погоди и то два пута за три поена. У другом периоду Звезда је накако успела да пронађе ритам. Међутим, домаћин је наставио да погађа а полувреме је завршио тројком за 45:31.

Домаћине је у првом полувремену предводио тројац Клемонс са 11 поена, док су Атић и Пот додали по 10. У Звезди, Давидовац је постигао 10 поена, Лојд шест, а Добрић четири.

Наставила је Игокеа и у трећем периоду да пуни кош Звезде. Брзо је стигла до плус 18 - 49:31. Црвено-бели никако нису успевали да ухвати ритам, док је домаћин константно повећавао предност а на два и по минута до краја четвртине је стигао до тада максималних плус 21 - 60:39. До краја периода Игокеа је одржала високу предност - 65:48.

После пет минута игре у последњем периоду црвено-бели су успели да приђу на минус 11, 71:60. Добрић и Симоновић успели су да повежу редове Звезде, а на нешто мање од три минута пре краја гост је смањио на девет разлике 73 - 64, нешто касније и на минус осам, али то је било све што су црвено-бели успели на овом мечу.

Ипак, Игокеа није дозволила црвено-белима да се резултатски врате у меч. На крају Игокеа је славила резултатом - 81:68.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Ентони Клемонс са 18 поена, док је Един Атић додао 17. У екипи Звезде истакао се Огњен Добрић са 17 поена, а Дејан Давидовац додао је 12.

Мајсторица је на програму у уторак од 18.30 у хали Александар Николић. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво