Читај ми!

Олимпија након трилер завршнице боља од Бајерна, Барселона убедива против Зенита

Кошаркаши Олимпије из Милана савадали су Бајерн из Минхена резултатом 92:89 у мајсторици четвртфиналне серије Евролиге. Такође у петом мечу серије Барселона је надиграла Зенит, 79:53. Олимпија и Барселона играће у полуфиналу фајнал-фора. Други полуфинани пар су ЦСКА из Москве и Ефес. Завршни турнир игра се од 28. маја у Келну.

Олимпија је од самог старта наметнула жесток темпо, брзо је дошла до двоцифрене предности и успеваа да је одржи током већег дела сусрета. У самом финишу Бајерн је имао прилику за комплетан преокрет, међутим није искористио своју шансу и тим из Милан је извојевао победу.

У првом периоду водила се равноправна борба прво је повео гост, да би Олимпија успела да преокрене. У финишу четвртине опет је повео Бајерн. Ипак на одмор се отишо при вођству домаћина - 24:22.

Друго период донео је много бољу игру тима из Милана. Играчи Олимпије средином овог дела игре су стигли до двоцифрене предности - 34:24, коју су одржавали до краја четвртине - 50:40.

Наставак је донео још растерећенију игру домаћина, који је погађао са свих позиција, гости нису успевали да ухвате прикључак и полако су губили конце игре. Предност Олимпије је полако расла, а средином периода износила је до тада максималних плус 16 - 63:47.

Бајер је у једном тренутку пришао на 10 поена разилике, међутим домаћин се експресно вратио на плус 17 - 70:53. До краја трећег периода Олимпија је задржала високу предност - 72:58.

Гости су успели да после три минута игре у последњем периоду приђу на минус 11, међутим Олимпија се експресно вратила на - 80:65 и тако одбила овај покушај гостију.

Бајерн се није предавао, у финишу је кренуо на све или ништа и на три минута пре краја пришао на 83:77. Армани мини серијом 5:0, поново враћа двоцифрену предност.

Међутим, несхватљивим грешкама у финишу Олимпија враћа Бајерн у игру. Серијом 10:0, Баварци прилазе на два поена разлике 91:89. Уследио је фаул у нападу домаћина и Бајерн је имао прилику да се избори за продужетке или чак победу.

Осам секунди пре краја досуђена је мртва лопта када је Бајерн био у нападу. После подбацивања лопта је дошла до Шилдса, уследио је брзи фаул. Шилдс је искористио једно бацање. Гости су ималили напад за изједначење, али промашили су шут за три поена и Армани је ипак стигао до победе - 92:89.

Најефикаснији у победничком тиму био је Шилдс са 34 поена, Делејни је додао 16, а Хајнс 12. Код Бајерна, Рејнолдс је имао учинак од 19 поена и 10 скокова, Болдвин је додао 17, а Џонсон 14.

Барселона је у дуелу са Зенитом славила резултатом - 79:53, и пласирала се на завршни турнир Евролиге.

Након почетног одмеравања снага и резултатске неизвесности домаћин је преузео иницијативу и предност је лагано расла, да би до краја периода Барселона имала максималних плус девет - 23:14.

Барса је наставила у истом ритму, брзо је остварила двоцифрену предност - 28:16, коју је одржавала до краја периода. У једном моменту имала је и плус 16, да би полувреме завршила са предношћу од 13 поена разлике, 43:30.

Барселона је у наставку лагано одрржавала предност, није много форсирала, али је средином трећег периода имала плус 15 - 49:34. Зенит никако није успевао да ухвати прикључак.

Домаћин укупном серијом од 12:0 одлази на великих плус 23, 57:34. До краја трећег перида гости су успели да ублаже заостатак 57:39.

Међутим, Барселона је брзо вратила плус 20, који није испустила до краја меча. Зенит једноставно није имао решења за вечерас расположену Барселону. Домаћин је рутински привео меч крају за коначних 79:53.

Најефикаснији у победничком тиму био је Хигинс са 15 поена, њега је пратио Калатес са 12, Дејвис и Курик су додали по 11. Једини двоцифрени у пораженом тиму био је Појтрес са 11, Берон је додао девет.

Барселона и Армани играће у полуфиналу финалног турнира Евролиге. Први полуфинални пар су ЦСКА из Москве и Ефес. Финални турнир игра се од 28. маја у Келну.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво