Читај ми!

Фундић: У плеј-оф смо дошли из другог плана, али имамо шансу

Кошаркаш Игокее Стефан Фундић пред почетак завршнице АБА лиге истакао да је Црвена звезда евролигашка екипа што његов тим веома поштује, али сматрају да и они имају своје шансе које ће сигурно искористити. Дуелом између кошаркаша Црвене звезде и Игокее у понедељак од 18.30 сати у хали "Александар Николић" почиње полуфинална серија АБА лиге.

Играч екипе која је ове сезоне својом игром изненадила кошаркашку јавност у региону у разговору за Тањуг сумирао је издања свог тима и изнео очекивања од првог плеј-офа у историји клуба.

"Када смо се скупили крајем јула због квалификација за Лигу шампиона и када смо прошли Клуж, некако је већ тада био позитиван осећај што се сезоне тиче. После тога смо ишли из утакмице у утакмицу, мислим да смо и ми успут са свим тим победама постајали свесни шта нам се све отвара и шта све може да се деси ако наставимо у том ритму", рекао је Фундић Тањугу.

Пре почетка сезоне из клуба је истицано да је примарни циљ да се у АБА лиги направи што бољи резултат и да се избегне борба за опстанак, а 26-годишњи крилни центар сматра да је одсуство притистка довело до тога да регуларни део заврше са скором 19-7 и на четвртој позицији која води у доигравање.

"Има удела, али пресудан фактор је то што су играчи, заједно са тренером, били амбициозни. Разумели смо ми све те циљеве, али смо потајно желели више од тога", наводи Фундић, који се осврнуо и на своје наступе током сезоне.

"Морам да буде задовољан, јер цео тим игра добро. Сви смо концентрисани на своје задатке. Имао сам паузу од два месеца због повреде лакта, али мислим да сам се вратио у правом тренутку. Сто посто сам спреман за завршницу", казао је он.

Још једна потврда да је Игокеа одрадила одличан посао у овој сезони, стигла је у виду признања за Драгана Бајића, који је званично проглашен за најбољег тренера на Јадрану.

"Награда коју је тренер Бајић добио је заслужена. Остале три екипе које су се нашле у плеј-офу и буџетом и амбицијама желеле су да буду ту. Ми смо то урадили из другог плана и јесмо најпријатније изненађење. Селекција момака је била кључна. Уживамо сваки дан на тренингу и утакмицама. У условима у каквим радимо, не плашимо се никога, улазимо у сваку утакмицу са циљем да победимо. Зато је та награда заслужена".

У лигашком делу кошаркаши Игокее на свом терену убедљиво су савладали Црвену звезду (85:65), у Београду су били у прилици да и други пут "узму скалп" ривалу, али су на крају изгубили 69:66.

Фундић истиче да су спремни и да у сустрашњем дуелу пруже достојан отпор тиму Дејана Радоњића.

"Та победа у Лакташима произашла је из тога што смо ми изашли да играмо кошарку, да дамо све од себе и да покажемо шта знамо. Сада тако улазимо и у плеј-оф. Јесмо се пласирали, али желимо да покажемо да нам је ту и место. Звезда је евролигашка екипа и веома је поштујемо, али свакако да и ми имамо своје шансе. Морамо физички да им одговоримо, а сматрам да смо више него способни за то", каже Фундић.

Игокеа у полуфиналну серију улази растерећено, пошто је притисак на страни Звезде, која је главни фаворити за освајање шампионске титуле.

"Без обзира на то да ли има притиска или не, свако даје све од себе у плеј-офу. Све је могуће. Не бих волео да се бавим прогнозама, јер прогнозама нисмо дошли овде где јесмо. Ишли смо утакмицу по утакмицу, па ћемо тако и сада. Прво меч у Београду, па ћемо за даље да видимо", истиче бивши играч Беовука, Вршца, Меге и Задра.

Крилни центар Игокее осврнуо се и на други полуфинални пар, у ком се сутра од 21 сат састају Будућност и Морнар.

"Дао бих благу предност Будућности, али мислим да је и ту све отворено. Морнар их је недавно победио, показали су да су способни да играју против Будућности. Имаћемо један занимљив плеј-оф", рекао је он.

Као и током регуларног дела једне од најузбуљивијих сезона у последњих неколико година и доигравање ће проћи без навијача.

"Сваки спортиста и свако ко воли спорт, желео би да види публику на трибинима. Не само навијаче, већ да се живот генерално врати у нормалу. Тако је - како је. Жалосно је што смо се већ навикли да играмо пред празним трибинама. Надам се да то неће потрајати. Сезона је била одлична, а мислим да би била још боља да је било навијача", закључио је Фундић.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво