Читај ми!

Радоњић и Лазић: Поштујемо Игокеу, али желимо финале

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да поштују екипу Игокее, али да су максимално концентрисани на први меч плеј-офа АБА лига.

Црвено-бели у понедељак од 18.30 на свом терену играју први полуфинални меч против Игокее.

"Плеј-оф доноси посебну ситуацију, врло је специфичан систем такмичења, где ми дајемо изузетно велики респект екипи Игокее. Имамо апсолутну концентрацију на тај први меч. Игокеа је имала сјајну сезону и у АБА лиги и у Европи. Имали су константне периоде. Честитам тренеру Бајићу на награди за најбољег тренера. Водио сјајно екипу целе сезоне. Тим Игокее игра добро, карактерно. Свесни смо да морамо да играмо добро ако желимо да рачунамо на добар исход на крају прве утакмице", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Радоњић је подсетио и на дуеле у лигашком делу са екипом из Лакташа.

"У Лакташима нас је екипа Игокее надиграла, са великом разликом и квалитетном игром и показала да је било очекивано да се нађу у плеј-офу. Други дуел у Пиониру је био мало другачији, пре свега интересантан меч и тај дуел је показао да морамо да будемо врло опрезни и спремни за први меч у плеј-офу. Искрено, да су и тада победили, било би заслужено. Имамо још неколико дана до утакмице, трудимо се да искористимо време да што спремнији уђемо у први меч", истакао је Радоњић.

Радоњић је упитан и да ли осећа притисак, пошто је Звезда један од фаворита за титулу.

"То је сасвим природно из моје перспективе. Наша размишљања су само о првом дуелу против Игокее. Све остало се може коментарисати или не, али ако тежимо ономе чему ми тежимо, онда је притисак сасвим нормална ствар. Искрен да будем, то је нешто што мени прија", рекао је Радоњић.

Kапитен Бранко Лазић очекује тежак меч.

"Драго ми је да коначно видимо. Што се тиче утакмице плеј-офа, драго ми је што смо успели да испунимо први од неколико циљева, а то је прве место и предност домаћег терена. Сходно томе ћемо приступити и плеј-офу. Желим да похвалим екипу Игокее, заслужено су ушли у плеј-оф. Показали су прву игру. Биће тешка и јака утакмица, али даћемо све од себе да обезбедимо пролаз у финале", рекао је Лазић.

Радоњић и Лазић су истакли да би волели да је играју пред навијачима у Пиониру, али да се и без њих морају фокусирати да ураде посао који се тражи.

"Волели бисмо да у понедаљак Пионир буде крцат. Ситуација је такав каква јесте, овде се осећамо најбоље и то је предност коју ћемо покушати да искористимо", закључио је Радоњић.

Тренер црвено-белих истакао је да Марко Јагодић Kуриџа неће почети плеј-оф, пошто је у процесу рехабилитације.