Читај ми!

Kокошков: Здравље, припреме, па пролазак групе...

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Kокошков рекао је жели да његов тим спреман и здрав дочека Европско првенство 2022. године.

Србија је сазнала имена ривала на Европском првенству, а такмичење ће започети у Д групи у Прагу, где су јој противници Чешка, Пољска, Израел, Финска и Холандија.

"Поново морам да употребим фразу и кажем како је Европско првенство у овом тренутку доста далеко и да је још рано за неке дубље анализе репрезентација које су са нама у групи. Много тога ће зависити од састава у којима ће екипе доћи и у каквој форми ће дочекати Европско првенство. Једно је сигурно - ми ћемо свакој утакмици морати да приђемо максимално, јер се у групној фази броји сваки кош и од детаља зависи ваш пут и успех на том такмичењу", рекао је Kокошков за сајт KСС.

Србија ће на предстојећем шампионату Европе бранити сребро освојено 2017. године.

"Ипак, у овом тренутку смо фокусирани на предстојеће квалификације за Олимпијске игре, а потом и на изазове који ће након њих доћи. Kада је у питању Евробаскет, првенствено желимо да такмичење дочекамо здрави и у комплетном саставу, да добро одрадимо припреме и утакмицу по утакмицу изборимо пролазак из групе у следећу фазу. Неће бити лако, јер иако на папиру нису најатрактивнији ривали, Чешка, Пољска и Израел ће сигурно бити неугодни противници, али верујемо у себе и сигурни смо да ће доста тога зависити и од нас", закључио је Kокошков.

Домаћини 41. Евробаскета су Немачка, Италија, Чешка и Грузија, а шампионат је на програму је од 1. до 18. септембра 2022. године.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво