Читај ми!

Драма до последње секунде, Монако повео у финалу Еврокупа

Кошаркаши Монака повели су 1-0 у финалу Еврокупа, пошто су на свом паркету савладали Уникс из Казања, резултатом 89:87. Монако је преживео праву драму и дошао до првог тријумфа у финалној серији другог по јачини европског такмичења.

Дуел у Кнежевини био је баш онакав какво једно финале треба да буде - неизвесно, узбудљиво, напето и динамично. Иако није било гледалаца у хали на стадиону "Луј други", играчи обе екипе су учинили да драме буде током читавих 40 минута.

Прва четвртина протекла је у бољој игри домаћина, који је кренуо серијом 13:2, али је Уникс успео да се врати у финишу и смањи разлику.

Потом је рускли клуб преокренуо и отишао на одмор са предношћу, да би се у трећој деоници наставило са "резултатском клацкалицом".

Средином тог дела игре било је +10 за госте (45:55), али је сада уследио експресан преокрет домаћина, који је у последњих 10 минута ушао са минималном предношћу.

Драма је врхунац достигла у самом финишу, Уникс је повео, да би Роб Греј тројком донео потпуни егал на два минута до краја утакмице – 84:84.

Ушло се у "пенал завршницу", где су се домаћи играчи боље снашли и били концентрисанији, а на крају је Матијас Лесор изблокирао Џордана Тиодора и сачувао тријумф.

Лесор је био један од најбољих појединаца меча са 17 поена, пет скокова и две рампе, поен мање и шест ухваћених лопти имао је Бост Ди, док је најефикаснији био споменути Роб са 23 поена.

На другој страни, прва фигура био је Артем Килменко који је меч завршио са 22 поена, споменути Тиодор стао на 15+8, а Холанд је додао 14.

Други меч финала на програму је за три дана у Казању.

Освајач Еврокупа обезбедиће директан пласман у Евролигу следеће сезоне.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара