Читај ми!

Оклахома наставила низ пораза, Покушевски у просеку тима

Тим Оклахоме је наставио лошу серију игара и у дуелу са Филаделфијом са 121:90 претрпео 14. пораз у низу, а Алексеј Покушевски није успео да се у ефикасности издвоји из просечности свог тима. Слично је одиграо и Богдан Богдановић у поразу Атланте на гостовању у Детроиту са 86:100, а ЛА Лејкерси су на гостовању надиграли Орландо са 114:103 предвођени за игру расположеним Денисом Шредером који је имао двоструки двоцифрен учинак.

Тим Оклахоме и на гостовању у Филаделфији није добро ушао у меч, па су домаћини повели од самог старта и потом само увећавали разлику до самог краја меча потпуно декласиравши супарнике.

Гости су шутевима за три поена покушали да зауставе домаћине али им то није пошло за руком јер су погодили само седам од 30 покушаја што је био и један од разлога убедљивог пораза.

Млади српски кошаркаш Алексеј Покушевски је био стартер на овом мечу али није успео да се издвоји из одредњости свог тима, па је меч завршио са осам постигнутих поена уз пет асистенција и два скока за пола сата игре.

У победничком тиму Филаделфије чак десеторица играча имала су двоцифрен шутерски учинак а предводио их је Џоел Ембид са 21 поеном и пет скокова.

На сличан начин и Атланта је поражена на гостобању у Детроиту са 86:100, а иако је био најефикаснији у свом тиму Богдан Богдановић није успео да га сачува од пораза.

Богдановић је постигао и три тројке од укупно четири свог тима али за то су им била потребна чак 27 неуспела покушаја што је сигурно био и један од кључних разлога пораза.

Богдановић је меч завршио као најефикаснији играч у пораженом тиму са 17 постигнутих поена уз 7 скокова и 5 асистенција али му је то била слаба утеха.

Детроит је до прве овосезонске победе над Атлантом предводио тандем Џереми Грант и Франк Џексон са по 18 постигнутих поена.

ЛА Лејкерси су, иако и даље без Леброна Џејмса, на гостовању надиграли Орландо са 114:103 у мечу пуном обрта, а улогу вође тима преузео је Денис Шредер.

Немачки интернационалац је меч завршио са двоструким двоцифреним учинком од 21 поена уз десет асистенција и два скока, а сјајно га је пратио Ентони Дејвис са 18 поена и осам скокова.

Тим Денвера убедљиво је надиграо Мемфис са 120:96 на свом терену, а Никола Јокић је новом одличном игром, уз дабл-дабл учинак, наставио поход ка титули најбољег играча лиге.  

Резултати синоћних мечева НБА лиге:

Детроит - Атланта 100:86
Орландо - Лос Анђелес Лејкерс 103:114
Филаделфија - Оклахома 121:90
Вашингтон - Сан Антонио 143:146, после продужетка
Њујорк - Финикс 110:118
Торонто - Кливленд 112:96
Мајами - Чикаго 102:110
Минесота - Јута 105:104
Њу Орлеанс - Лос Анђелес Клиперс 120:103
Денвер - Мемфис 120:96
Сакраменто - Далас 113:106

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво