Читај ми!

Убедљив тријумф Партизана за крај кошмарне јадранске сезоне

Кошаркаши Партизана убедљивом победом 80:58 над Сплитом завршили су ужасну сезону у АБА лиги. Црно-бели се нису пласирали у плеј-оф – заузели су шесто место, док је Сплит поразом на Новом Београду заузео претпоследње место и кроз бараж ће се борити за останак у елити.

Вероватно налошију сезону откако се такмиче у Јадранској лиги кошаркаши Партизана завршили су још једним убедљивим тријумфом - у дворани "Ранко Жеравица" савладан је Сплит 80:58.

Црно-бели су тако такмичење завршили са шест везаних победа, што није велика утеха за велику армију навијача београдског клуба, који неће играти у доигравању.

Црно-беле је скупо коштао почетак сезоне, када су са Владом Шћепановићем на клупи забележили неке неочекиване поразе, а ситуацију није значајније успео да поправи ни долазак Саша Филиповског.

Партизан је против Сплита одиграо одличан меч, контролисао је утакмицу свих 48 минута, а прилику да покажу колико знају добили су и младићи Јовановић и Радовановић.

Екипа Александра Матовића већ после четвртинер имала је двоцифрену предност (26:13), а до полувремена она је увећана - 42:21.

Сплићанхи су само трећу деоницу решили у своју корист (22:19), да би се у последем делу пробудио Рашон Томас, који је већи део од својих 11 поена постигао баш у завршници меча.

Сплит је тако завршио лигу на претпоследњем месту (Приморска се повукла из АБА лиге), па ће играти бараж за останак у лиги, против пораженог из дуела између Спортског центра из Подгорице и сарајевских Спарса.

Најефикаснији у 13. победи Партизана у такмичењу били су Јарамаз и Пејџ са по 13 поена, Ерик Мика додао је 12. У екипи Сплита Лука Бабић био је најефикаснији са 13 поена.

После пораза Сплита, без резултатске важности били су мечеви у Железнику и Чачку.

ФМП је савладао Крку са 91:85, док је Цибона била боља од Борца 82:77.

Од 18.00 часова, Црвена звезда гостује у Задру и покушаће победом да обезбеди прво место пред плеј-оф, док се у уторак играју мечеви Цедевита Олимпија - Мега Сокербет и Игокеа - Морнар, после којих ће бити познати сви учесници доигравања.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи