Читај ми!

"Правда задовољена, убиство Флојда преломна тачка у борби против расизма"

Извршна директорка асоцијације НБА играча (НБПА) Мишел Робертс и комесар НБА лиге Адам Силвер издали су следеће заједничко саопштење поводом пресуде за убиство Џорџа Флојда. Полицајац Дерек Шовин проглашен је кривим за убиство ненаоружаног цивила Флојда.

Пресуда и казна ће бити изречене за осам недеља у процесу поводом убиства које је покренуло велике нереде широм Америке како би се зауставила полицијска бруталност према тамнопутим људима.

Акција је узела маха и у најјачој кошаркашкој лиги света, где су играчи и челници на све начине покушавали да укажу на дубину проблема када су расне разлике у питању.

"Убиство Џорџа Флојда било је преломна тачка за начин на који гледамо на питања расе и правде у нашој земљи, и задовољни смо јер се чини да је правда задовољена. Али такође препознајемо да би требало обавити још много посла, и зато ће Национална кошаркашка асоцијација и Национална асоцијација кошаркаша, заједно са нашом новооснованом Коалицијом за социјалну правду, удвостручити своје напоре у залагању за значајне промене у областима кривичног правосуђа и рада полиције", стоји у саопштењу.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво