Читај ми!

Ембид гледао најбољег шутера у историји кошарке – Кари изрешетао и Филаделфију

Поред Николе Јокића, ноћ у НБА лиги обележио је невероватни Стеф Кари који игра можда и кошарку живота у овом тренутку. Кари је наставио шутерски терор у најјачој лиги света, што је на својој кожи осетила и Филаделфија. Голден Стејт је срушио најбољу екипу Источне конференције, резултатом 107:96.

Вориорси су остварили важан тријумф у борби за плеј-ин турнир захваљујући најбољем шутеру у историји ове игре.

Кари је поставио нови рекорд и постао први играч који је постигао 30+ поена на 11 узастопних утакмица, а да има више од 33 године.

Плејмејкер "ратника" је признао да ове сезоне мора да игра много другачије због околности које су задесиле екипу. То му омогућава потпуну слободу у нападу и сада је затрпао кош Филе са 49 поена (14/28 из игре), уз 10 погођених тројки из 17 покушаја.

То значи да је у последњих 10 мечева убацио 72 шута ван линије 7,24 и дошао до шесте утакмице ове сезоне са двоцифреним бројем тројки. 21. у каријери. Поређења ради, ниједан активни кошаркаш нема више од пет таквих партија у каријери.

Стефов учинак много је важнији када се погледа статистика саиграча, јер су само Вигинс са 16 и Ли са 12 били двоцифрени, а опет је водио тим до победе над једним од конкурената за шампионски прстен.

На другој страни се истакао Џоел Ембид који је постигао 28 поена, уз 13 скокова и осам асистенција, али и лошем шуту из игре (8/21, 11/14 слободна бацања).

Филаделфија је остала прва на Истоку са 39 победа и 18 пораза, док је екипа Стива Кера скочила на девету позицију Западне конференције са скором 29-29.

Победе су током ноћи још остварили Детроит пистонси, Чикаго булси, Сан Антонио спарси, Мајами хит, Финикс санси, Јута џез...

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво