Читај ми!

Завршница АБА 2 лиге у Подгорици

Kошаркашки клуб Студентски центар и град Подгорица од 19. до 26. априла биће домаћини четврфиналних и полуфиналних мечева плеј-офа АБА 2 лиге.

Према систему такмичења, у такозваном мехуру у главном граду Подгорице, у четвртфиналу и полуфиналу плеј-офа играће се две утакмице. У случају да обе екипе остваре по једну победу одлучиваће кош разлика.

На завршном турниру друге регионалне кошаркашке лиге учествоваће три српска клуба.

Првак KЛС-а земунска Младост ће у четвртфиналу играти против скопског МЗТ-а, а Златибор ће одмерити снаге са сарајевским Спарсима.

Слобода из Ужица за противника ће имати домаћина - Студентски центар, док последњи четвртфинални пар чине бањалучки Борац и Подгорица.

Финале плеј-офа АБА 2 лиге, које ће се играти по истом систему, заказано је за 4. и 6. мај, такође у Подгорици.

Пласман у прву регионалну кошаркашку лигу директно ће остварити победник АБА 2, док ће финалиста плеј-офа играти у баражу против тринаестопласираног тима из АБА 1.

Треба истаћи да уколико нека од српских екипа буде шампион или учесник финала АБА 2, у баражу ће у сваком случају разигравати са чачанским Борцем, најслабије пласираним српским тимом у АБА 1, због коефицијента од максимално пет српских екипа које могу да играју у елитном јадранском друштву.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво