Одлични Јокић увеличао историјску партију Стефа Карија

Кошаркаши Денвер нагетса доживели су други узастопни пораз након серије од осам тријумфа, овога пута је од њих био бољи Голден Стејт на свом паркету, резултатом 116:107. Вориорси су предвођени нестварним Стефеном Каријем одиграли један од најбољих мечева ове сезоне, а прва звезда тима је све то крунисала исписивањем нове странице историје франшизе.

Кари је потпуно засенио и најбољег центра НБА и првог фаворита за МВП награду Николу Јокића, којем је мало недостајало да трећу утакмицу заредом заврши са трипл-даблом.

Стеф је одиграо невероватно прво полувреме током којег је убацио 30 поена и постао најбољи стрелац у историји Голден Стејта.

На првом месту вечне листе прескочио је легендарног Вилта Чемберлена, који је остао на 17.783 поена за "ратнике", док је извесно да ће Кари поставити границу која ће тешко бити срушена.

У прве две четвртине је на паркету постојао само један играч, шутирао је 9/13 из игре, а од девет покушаја за три, шест је завршило у обручу. Био је једини двоцифрени у свом тиму, али му то није сметало да одржи екипу у егалу.

Нагетси су водили до паузе, имали седам поена вишка, поново захваљујући Јокићу, али их је катастрофалан почетак треће деонице коштао бољег резултата.

Домаћин је тај део игре започео серијом 21:7, потпуно преузео контролу и до краја деонице убацио чак 43 поена. Разиграли су се Дрејмонд Грин и Ендру Вигинс, па повратка за "грумење", у чијим редовима је фалило расположених играча, није било.

Кари је наставио да затрпава кош ривала и једну од најважнијих утакмица завршио у великом стилу, уједно је био и најзаслужнији за тријумф свог тима.

Зауставио се на 53 поена (14/24 из игре, 15/16 пенали), уз шест скокова, четири асистенције и чак 10 погођених тројки из 18 шутева. Најбоље га је пратио споменути Грин са 18 поена и по седам ухваћених лопти и успешних додавања, док је Вигинс додао један мање.

Јокићу су две асистенције недостајале за трипл-дабл – постигао је 27 поена (10/21 из игре, 1/4 тројке), ухватио 12 лопти, поделио осам додавања и имао по једну блокаду и украдену лопту.

Да су његови саиграчи били расположенији у прве три четвртине, вероватно би још једном био двоцифрен у три наведене статистичке категорије.

Мајкл Портер јуниор једини га је пратио са 24 поена и девет скокова, док је Џамал Мари у финишу дошао до 17.

Међутим, повредио је колено у последњем минуту и са болном гримасом је изнесен са терена, што би могао да представља још један велики проблем за Мајка Мелоуна.

Упркос поразу, Денвер је остао четврти на Западу са скором 34-20, пошто су и Лејкерси доживели неуспех у некада славном дербију са Њујорк никсима.

Вориорси су остварили важан тријумф у борби за плеј-ин турнир, остали су десети са 26 победа и 28 пораза.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво