Матовић и Трифуновић: Заслужена победа, хемија подсећа на прошлу годину

Тренер кошаркаша Партизана Александар Матовић био је задовољан игром свог тима у победи над ФМП-ом, Урош Трифуновић који је на мечу постигао рекорд каријере истакао је да тим улази у форму какву је имао прошле године.

Црно-бели су у заосталом мечу 16. кола АБА лиге победили тим из Железника са 97:74 у хали "Ранко Жеравица" у Београду.

"Одиграли смо добру утакмицу. Отворили смо утакмицу добро што нам је касније дало полет да можемо да наставимо даље. Имали смо неколико дана више у односу на тим из Железника да се спремимо за овај меч, пошто су они имали утакмицу против Морнара. Вероватно је мало и њихов умор после тог меча нама дао могућност да можемо више да трчимо. Овога пута смо то искористили и било је доста задовољавајуће.", рекао је стратег Партизана.

Матовић је искористио прилику и да посебно похвали и истакне заслугу Новице Величковића и за ову победу.

"Откако је дошло до промене тренера Новица Величковић је био повређен, практично после Купа, и играо је три утакмице повређен, на његово инсистирање. Када смо добили Морнар, он је у разговору са мном желео да млађи играчи преузму његову минутажу и да не игра уколико то није потребно, иако је максимално спреман. Дугујем му велику захвалност због таквог потеза и због тога што ту децу на тренинзима учи понашању професионалних играча и томе какав је прави однос према тренингу. Новица је неко ко је први на тренингу и ко последњи одлази са њега и неко ко у овом тренутку више времена проводи у едукацији младих играча, од кошаркашких ствари па до правила понашања. Желим да му се захвалим овим путем", рекао је Матовић.

Урош Трифуновић је са 22 постигнута поена био најефикаснији у тиму Александра Матовића, што му је рекорд каријере у регионалном такмичењу, а после меча изразио је велико задовољство и уверење да је тим ушао у добру фазу игре.

"Веома ми је драго да смо победили, али и због моје добре патрије. Мислим да смо заслужили овакву победу. У последње време тренирамо одлично, хемија у екипи подсећа на прошлу годину и само тако да наставимо. Криво нам је што се ово десило касно, али смо на добром путу.", рекао је Трифуновић за ТВ Партизан.

Млади бек Партизана на мечу против ФМП убацио је шест тројки из осам покушаја.

"Тренирам, вежбам и то дође временом. Надам се да ћу наставити у оваквом ритму. Даћу све од себе", закључио је Трифуновић.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво