Црвена звезда без енергије у Берлину, убедљива победа Албе

Кошаркаши Албе савладали су Црвену звезду са 81:58 у мечу последњег кола Евролиге.

Алба је остала на 16. позији. Звезда завршава ову сезону на 17. месту са 10 победа и 24 пораза.

Алба је нешто боље ушла у меч и стекла почетну предност. Симоновић је са две тројке успео да врати црвено-беле. Добрић је у два наврата пресекао напад противника и то је резултирало минималном предошћу домаћина након прве четвртине - 24:22.

Стегнуте одбрани и мали број поена у првих пет минута другом периоду. Алба је ипак успевала да одржи предност стечену на старту периода, серијом од 7:0. Новом серијом од 5:0, домаћин је отишао на плус десет - 36:26, после пет минута игре.

Наставила се серија Албе, црвено-бели су направили неколико необјашњивих грешака што је омогућило протвнику да продужи серију на 10:0.

Звезда је покушала агресивнијом одбраном да парира противнику, међутим серија грешака у нападу и противник одлази на одмор са максималних плус 19 - 49:30.

Нешто снажнија одбрана Звезде на старту трећег периода, противник није успео да реализује неколик напада, ипак, лошим решењима у нападу црвено-бели то не користе. До краја периода Алба је успела да одржи велику предност и у последњи период уђе са 20 поена предности - 69:49.

Звезда је покушала у последњем периоду да ухвати прикључак, али противник је успео да одбије сваки покушај црвено-белих и мирно приведе меч крају - 81:58.

Најефикаснији у победничком тиму био је Сива са 17 поена, Фонтекио је пстигао 13, Ериксен 12. У екипи Црвене звезде Симоновић је убацио 12 поена, Лојд 10, а Добрић осам.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се