Будућност надиграла Цедевита Олимпију

Кошаркаши Будућности савладали су Цедевита Олимпију са 89:75 у заосталом мечу 18. кола АБА лиге.

Будућност је забележила важну победу у борби за прво место на крају лигашког дела тамичења. Остали су на три пораза у шампионату колико има и Црвена звезда, стим што тим из Подгорице има бољи међусобни скор. Цедевита Олимпија има 16 тријумфа и предстоји јој борба за четврто место које води у плеј-оф.

Будућност је сјајно гренула. Цедевита Олимпији није много тога полазило за руком. Подгоричани су средином првог периода имали максималних плус 11 - 21:10. До краја периода гости су успели да преполове прдност противника - 28:23.

Наставила је Будућност да погађа и поново стигла до плус девет. Међутим, тада је прорадио шут гостију из Љубљане. Цедевита је брзо истопила предност противника и серијом 14:0, успела да преокрене резултат - 38:33. Уследила је велика борба под оба коша. Цедевита Олимпија је одржавала минималну предност, а до одласка на одмор гости су стекли предност - 48:43. Сјајан у редовима Цедевита Олимпије у првом полувремену био је Јака Блажич са 18 поена, код Будућности Еџим са 17.

У трећем периоду Будућност је успела да направи преокрет, у финишу периода поведе и у последњу четвртину уеса плус пет, 68:63. Смиренији је био домаћин у наставку и лагано је увећаво предност, а у последњих три минута је ушао са максималних плус 14 - 83:69.

Потом је Будућност мирно привела меч крају за коначних - 89:75.

У екипи Будућности најефикаснији је био Кобс са 22 поена, Еђим је додао 17, а ивановић и Николић по 11. У тиму Цедевита Олимпија Јака Блажић је постигао 26 поена, Рупник 11, а Пери 10.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи