ФМП удаљио Морнар од плеј-офа

Кошаркаши ФМП-а савладали су Морнар из Бара са 94:92 у мечу 24. кола АБА лиге.

ФМП је стигао до девете победе у шампионату и приближио се Партизану, који сада има победу више од тима из Железника. Морнар је претрпео шести пораз и удаљио се од плеј-офа.

ФМП је диктирао темпо током већег дела сусрета. Већ у првој четвртини домаћин је стигао до седам поена предности. Други период донео је сличну слику на терену а предност ФМП-а је константно расла. Највећу предност домаћин је имао неколико минута пре краја друге четвртине, плус 16 - 53:37.

До одласка на одмор домаћин је успео да сачува високу предност и на паузу се отишло при резултату 60:45.

Морнар је заиграо доста чвршће у наставку. Почео је гост да топи предност ривала, а после седам минута игре пришао је на минус пет, 66:61. Минут и по касније и до изједначења - 66:66. До краја периода Морнар је успео да преокрене резултат и у последњу четвртину уђе са два поена предности - 72:70. Трећи период гости у решили у своју корист са 27:10.

После пет минута у последњој четвртини ФМП се вратио на плус 10 - 89:79. Потом је Морнар кренуо на све или ништа и предност је на два и по минута пре краја била само два поена 90:88. Потом је гост везао још четири поена и поново повео 92:90.

У последњи минут сусрета ушло се при нерешеном резултату - 92:92. Морнар је промашио свој напад у последњем минуту сусреда. Са друге стране Шешлија погађа и враћа домаћине у вођство.

Гостима је остало још 19 секунди за последњи напад. Вајтхед је покушао да тројком реши меч, лопта излази из обруча и ФМП стиже до победе 94:92.

Филип Човић је водио ФМП до тријумфа са 26 поена уз то је имао осам асистенција и пет скокова. Ненадић је постигао 21, а Лазаревић 12. У тиму Морнара Вајтхед је убацио 25 поена, Нидам 16, а Смит 15.

 

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи