Читај ми!

Јовановић: Будућност је у ужем кругу фаворита за освајање АБА лиге

Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић, пред дуел против Будућности у АБА лиги, истакао је да његова екипа мора да буде концентрисана свих 40 минута.

Изабраници тренера Владимира Јовановића ће у Подгорици (субота 12.00) играти против једног од фаворита за освајање АБА лиге, који су један од три пораза ове сезоне у регионалном такмичењу доживели управо против Меге.

"Ради се о јако добром тиму који игра веома добро. Дејан Милојевић ради одличан посао, у АБА лиги су у континуитету везали јако добре утакмице. Против Звезде у Подгорици су показали да су доброј форми, у Еврокупу су стигли до четвртифинала где су направили брејк против Монака и били врло близу проласка у полуфинале. Они ће сад сву своју енергију и концентрацију пребацити на АБА лигу да остваре што бољи резултат, у ужем кругу су кандидата за освајање лиге и сигурно је да можемо да очекујемо једног јако мотивисаног противника", рекао је Јовановић за клупски сајт.

После 23 одиграна кола АБА лиге, Мега има скор 14-9, док је Будућност забележила 17 победа и три пораза.

"Тим им је састављен од одличних домаћих играча и искусних странаца уз избалансирану спољашњу и унутрашњу линију. Имају јако добре играче на позицији један где су Кобс и Ивановић, док су унутра Николић, Рид, Апић, Митровић. Имају јако дугачку клупу која им пружа разноликост у нападу и која држи интензитет утакмице. Веома је тешко играти против њих с обзиром на то да имају велики број играча који могу да ротирају. Морамо да будемо концентрисани 40 минута, било какав пад у фокусу и концентрацији може пуно да нас кошта на крају", закључио је Јовановић.

Центар Меге Филип Петрушев је пред меч у Подгорици изјавио да је потребно да његова екипа одигра јако и чврсто.

"Очекује нас меч против јако квалитетне екипе која се налази у врху АБА лиге и ово ће бити прави испит за нас. Сигурно је да ће бити додатно мотивисани пошто смо их у првом делу сезоне победили. На нама је да одиграмо јако и чврсто и имаћемо додатни мотив да покажемо да можемо играмо против најбољих екипа, с обзиром да смо везали три пораза, што није наша карактеристика ове сезоне", изјавио је Петрушев.