Читај ми!

Добрић покренуо саиграче, Ноко коначно прорадио – Звезда победила Макаби!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Макаби из Тел Авива у утакмици 33. кола Евролиге. Звезда је још једном направила преокрет у најјачем европском кошаркашком такмичењу, овога пута резултатом 76:64.

Црвено-бели су надокнадили двоцифрени заостатак у првом полувремену, одличном одбраном успела да се врати и у потпуности казни катастрофално шутерско вече противничког састава.

Екипа Дејана Радоњића је остварила 10. евролигашки тријумф (уз 23 пораза), док је Макаби тренутно на 13-18.

Утакмицу у хали "Александар Николић" домаћи играчи почели су одлично, пошто су на челу са Бранком Лазићем, доминирали у одбрани. Лазић држао дефанзиву на високом нивоу, Звезда повела 6:0, али се његовим изласком са паркета, ситуација потпуно променила.

Макаби је серијом 7:0 преокренуо резултат у своју корист, а онда почео полако да повећава разлику.

Изабраници Дејана Радоњића су имали неколико веома лоших минута, промашивали у серијама и гости су у два наврата имали двоцифрену предност.

Међутим, неколико минута пре одласка на одмор Огњен Добрић је после продора кроз срце рекета снажно закуцао преко двојице ривала, чиме је променио "моментум" на терену.

Упркос неким грешкама, играчи у црвено-белим дресовима су успели да истопе предност "поноса Израела" и на одмор оду са пола коша заостатка (33:34).

Са истом енергијом наставили су црвено-бели и после паузе, што је почело да се види и на семафору. Макаби је бесомучно шутирао тројке, покушавајући да парира, али није успевао.

Дејан Давидовац је имао сјајну ролу у трећој четвртини, Лендри Ноко наставио да доминира и хвата офанзивне скокове, док је и Симоновић погодио важну тројку и одбио налет гостију у финишу сусрета.

Почетком последњих 10 минута Звезда је отишла на двоцифрену предност, коју је до краја сачувао.

У победничкој екипи најефикаснији је био Џордан Лојд са 21 поеном, седам скокова и четири асистенције, док је џокер поново био Огњен Добрић. Покренуо је свој тим и меч завршио са 13 поена, два више од Давидовца, док је Ноко уписао дабл-дабл са 10 поена и 11 ухваћених лопти.

На другој страни Дорси је забележио 14, Брајант 12, Анте Жижић 10 уз шест скокова, а Драган Бендер девет уз четири скока.

Српски и регионални шампион одиграо је последњу евролигашку утакмицу на домаћем терену ове сезоне, а сезону завршавају гостовањем код Албе у Берлину.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи