Читај ми!

Локомотива надиграла Уникс и изборила мајсторицу

Кошаркаши Локомотиве савладали су Уникс са 86:74 у другом мечу четвртфинала Еврокупа. Полуфиналисту ће одлучити трећа утакмица која се игра 31. марта у Казању.

Локомотива је на свом терену остварила победу против Уникса и изборила мајсторицу која ће одлучити полуфиналисту. У првом мечу Уникс је славио резултатом 94:88. Гост је имао снаге за прву четвртину. Потом је домаћин преузео контролу игре у своје руке и победник није долазио у питање до краја меча. Уникс је покушао у последњем периоду пришао на минус осам, али то је било све што је успео на овом мечу.

Неизвесно је било у првој четвртини екипе су се смењивале у вођству, а највећа предност износила је четири поена. На крају Уникс је са поеном предности отишао на паузу - 20:19.

Сјајна одбрана Локомотиве у другој четвртини довела је до тога да домаћин стекне осетну предност. Уникс није имао решења у нападу па је Локомотива стигла до плус 15 - 40:25. До краја полувремена домаћи су успели да одрже предност и на одмор оду при резултату 45:31.

Локомотива је наставила да ломи противника и у трећој четвртини. Брзо је дошла до плус 21 - 55:34. Потом је домаћин одржавао предност. Униксу ништа није полазило за руком, ређале су се грешке, промашено је неколико отворених шутева, што је олакшало посао домаћину. До краја периода Уник је успео да спусти предост противника на минус 16 - 67:51.

 

Гост је решио да скупо прода своју кожу. После три минута у последем периоду Уникс је пришао на минус осам - 69:61. Међутим, Уникикс није имао снаге за више. Локомотива је брзо вратила двоифрену предност и меч решила у своју корист - 86:74.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Вилијамс-Гос са 25 поена, њега је пратио Калниетис са 23. Кузминскас је додао 15. У екипи Уникса Смит је убацио 20 поена, Вајт 13, а Браун 11 уз исто толико скокова.

Одлучујући меч ове две екипе играсе 31. марта у Казању.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи