Читај ми!

Радоњић: Биће тежак меч против Будућности

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић очекује да ће меч 22. кола АБА лиге против подгоричке Будућности бити тежак, али да ће његов тим пружити максимум како би наставио успешну серију игара. Црвено-бели у недељу од 20 сати гостују у Подгорици у дербију 22. кола регионалне лиге.

Кошаркаши Црвене звезде су, већ наредно јутро након славља у „ОАКА Арени" над Панатенаикосом, на искушењу у дворани „Морача" са тимом Будућности која се од среде припрема за овај меч.

„Играћемо у Подгорици четврти меч за само 7 дана, почев од вечитог дербија прошле недеље, преко Цибоне и Панатинаикоса у Атини. Сада нас очекује Будућност, екипа која је добро формирана од домаћих играча који су ту у континуитету, имају и квалитет и искуство играња евролигашких утакмица.

Тренер цевено-белих је истакао све предности ривала и показао да одлично познаје њихову тактику.

"То је тим који предводи Никола Ивановић, који је можда и најбољи плеј АБА лиге, Џастин Кобс је већ староседелац. Мелвин Еџим је показао изузетно висок квалитет током ове сезоне, Рид који је донео огромну чврстину у рекету и донео баланс између спољне и унитрашње игре. Никако се не смеју заборавити Данило Николић, који на позицији 4 доноси додатни квалитет и тактичке могућности за свој тим, па наравно и Апић и Лука Митровић", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Тренер цевено-белих је опет истакао врло згуснут и оптерећујући распоред мечева који има његов тим.

"Због свега наведеног, свесни смо да нас очекује тежак меч, али прво водећи рачуна о томе да се одморимо колико је то могуће од утакмице у Атини, да видимо у ком саставу ћемо наступити и коначно припремимо меч у Морачи", изјавио је пред недељну утакмицу тренер црвено-белих.

Црвена звезда тренутно има скор од 17-2, док је Будућност на учинку од 16 победа и три пораза, а Радоњић је подсетио и на први сусрет два тима у Београду, када је подгорички тим славио у Београду са 67:65.

"Екипа Будућности има победу у Београду као велики залог, играју врло константно у АБА лиги, а сигурно да им је јако значајно и учешће у Еврокупу где имају изузетну прилику да се домогну и саме завршнице тог такмичења. Добро балансирана екипа са великим искуством домаћих играча и додатно ојачана квалитетним странцима", рекао је Радоњић.

На сутрашњем мечу са београдском екипом биће и капитен Бранко Лазић, који се враћа у састав након два меча суспензије.

"Добро познајемо екипу Будућности и управо због тога знамо да нас чека тешка и захтевна утакмица. Нећемо имати баш превише времена да се одморимо за овај меч, али ћемо дати све да се припремимо најбоље што можемо. Очекује нас добра, уиграна и искусна екипа, која игра одлично ове сезоне. У осталом то показују и резултати у оба такмичења. На нама је да одиграмо најбоље што можемо почев од наше одбране", рекао је Лазић.

Ово ће бити 46. дуел у регионалном такмичењу, а црвено-бели имају предност од 23-22 у победама.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво