Читај ми!

Одржан жреб за завршни турнир Купа Милан Цига Васојевић

Кошаркашице Војводине и Црвене звезде играће у првом полуфиналу Купа Милан Цига Васојевић, док ће се у другом састати Арт Баскет и Радивој Кораћ, одлучено је жребом у просторијама Кошаркашког савеза Србије.

Завршни турнир женског националног Купа Милан Цига Васојевић, одржаће се 13. и 14. марта у Вршцу у дворани „Миленијум".

Прво полуфинале на прогаму је 13. марта од 12.30 сати, друго од 15 сати, а финале је заказано за недељу 14. март у 13 сати.

Жребу су присуствовали представници клубова учесника, као и представници организатора града Вршца, а поздравио их је генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић.

"Посебно ми је драго што ће град Вршац бити домаћин финалног турнира Купа Милан Цига Васојевић, верујем да ће све да протекне како треба... Кошаркашки савез Србије ће се потрудити да целу организацију испрати на најбољи могући начин и овом приликом свим учесницима желим пуно спортске среће и да направе најбоље резултате", поручио је Болић.

Испред огранизатора турнира, обратила наша трофејна репрезентативка и помоћник градоначелника Вршца Тамара Радочај, која је извукла полуфиналне парове.

"Поздрављам све у име града Вршца, изузетно ми је драго што сам данас овде... Желим свим учесницима завршнице Купа Милан Цига Васојевић пуно среће. Потрудићемо се да, заједно са Кошаркашким савезом Србије, организујемо овај трунир на високом нивоу", рекла је Радочај.

Када је реч о историји овог такмичења, од 2006. године, од када је Србија самостална држава, највише трофеја националног Купа освојиле су кошаркашице Хемофарма, чак пет, од чега четири заредом од 2007. до 2010. године.

Црвена звезда и Партизан су се радовали по три пута, Партизан - 2011, 2013. и 2018, Црвена звезда 2016, 2017. и 2019, а Радивој Кораћ, Војводина и Краљево по једном, Кораћ 2014, Новосађанке 2015, а Краљевчанке 2020.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се