Читај ми!

Радоњић: Да будемо на адекватном енергетском нивоу

Потребно је да будемо на адекватном енергетском нивоу како бисмо остварили оно што желимо у Сплиту, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић.

Црвено-бели у понедељак од 21.00 након скоро 20-дневне паузе настављају такмичење у АБА лиги утакмицом 20. кола против екипе Сплита на гостовању.

"Екипа Сплита је показала да може да буде конкурентна и да побеђује и тимове са самог врха табеле АБА лиге. После ''дуплог програма'' прошле недеље у Евролиги, утакмице су увек тешке, а не треба заборавити да смо ми у таквим околностима били и прошле недеље када смо због короне такође имали дупло коло у елитном такмичењу."

"Зато је потребно да будемо на адекватном енергетском нивоу како бисмо остварили оно што желимо у Сплиту. Очекује нас екипа са много искуства и зато морамо да будемо максимално концентрисани. Свакако радује постепени повратак играча у екипу", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Звезде тренутно има скор од 14-2, док Сплит има учинак од шест победа и 13 пораза, али капитен Бранко Лазић сматра да је екипа Сплита врло неугодан противник.

"Меч са њима нам долази у периоду када се налазимо у врло тешком ритму утакмица у Евролиги и са проблемима са скраћеном ротацијом које смо више пута нагласили. Зато је свакако добро што се полако комплетирамо, иако смо свесни да нико од играча који се полако враћају у тим, неће моћи одмах и експресно да нам помогну", рекао је Лазић.

"Очекујем тешку утакмицу против заиста добре екипе у међувремену појачане и за одличног и искусног Укића, која има свој циљ, која је знала и да победи фаворите на свом терену. Уосталом, најбољи ''подсетник'' да морамо да будем на највишем нивоу у понедељак увече у Сплиту је прва утакмица коју смо са Сплитом одиграли у Београду и коју смо добили у драматичној завршници и на једну лопту", рекао је капитен Лазић.