Читај ми!

Накић и Цибона продужили агонију Партизана

Кошаркаши Партизана наставили су да бележе катастрофалне партије и сада су поражени од Цибоне, у 20. колу АБА лиге. Партизан је у серији лоших резултата, а овога пута изгубио је од хрватског представника после продужетка, резултатом 90:87.

Црно-бели су тако доживели четврти узастопни неуспех у свим такмичењима, а колико је лоша ситуација у клубу, показује чињеница да су у последњих 11 мечева остварене само две победе.

Тренер Сашо Филиповски неће бити незадовољан само због пораза, већ и због начина на који је претрпљен.

После велике борбе у "Хали спортова Ранко Жеравица" и неколико промена вођства, чинило се да је домаћи састав на прагу пораза, пошто је имао заостатак од пет поена средином последње четвртине.

Тројкама Уроша Трифуновића и Немање Дангубића су се вратили, преокренули и били на корак до тријумфа и прекида црне серије. Међутим, дозволили су Марију Накићу, најбољем играчу сусрета, шут са дистанце и он је девет секунди пре краја погодио тројку за 80:80.

Шут за победу промашио је Огњен Јарамаз и утакмица је отишла у продужетак.

Због свега што се издешавало, црно-бели су потпуно клонули и Цибона је мини-серијом на почетку додатног дела игре коначно решила питање победника.

Споменути Накић је био један од две доминантне фигуре утакмице и "затрпао" је кош ривала са 23 поена, уз седам тројки из 10 покушаја. Накић је имао пет скокова и три асистенције, док Роко Пркачин имао такође 23 поена и ухватио девет лопти.

У Партизану је Трифуновић био најефикаснији са 20 поена, пет више од Рашона Томаса.

Дуел на Новом Београду почео је минутом ћутања због недавно преминуле легенде Партизана Миленка Савовића.

Партизан, који не зна за победу у регионалном такмичењу већ два месеца, сада има скор 7-12, док је Цибона на 6-11.

У утакмицама које су завршене током дана, Игокеа је победила ФМП у Железнику са 87:82, док је Цедевита Олимпија била сигурна на гостовању код Борца – 95:82.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво