Читај ми!

Јокић за РТС: На Ол-стару представљам своју земљу, град и породицу

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић доминира НБА лигом и као награда је стигао наступ на Ол-стар утакмици, на којој ће центар Денвера први пут у каријери бити међу стартерима. Јокић ће се наћи у екипи са Леброном Џејмсом, Луком Дончићем, Јанисом Адетокумбом и Стефом Каријем, а у разговору за РТС казао је да му је велика част што ће поново бити део таквог спектакла.

Момак из Сомбора је већ два пута учествовао скупу најбољих у најјачој лиги света, али никада до сада није био међу стартерима.

Међутим, то се променило захваљујући невероватним наступима и озбиљној кандидатури да понесе признање за МВП-ја регуларног дела сезоне.

"Немам шта да кажем, стварно ми је част да будем тамо и играм са тим играчима", истакао је Јокић у разговору са нашим Александром Жигићем.

"Мислим да није мала ствар само зато што је Ол-стар и што учествују најбољи играчи на свету. Представљам своју земљу, свој град, породицу и тим тамо. Биће ми задовољство."

Шест хиљада ђака у Сомбору добило је мајице захваљујући Фондацији Никола Јокић и пријатељи.

"Цела породица ради на томе и покушавамо на ситне начине да усрећимо неке људе, децу и породице одређеним ситницама. Надамо се да ће и у будућности бити тако. Само неки мали знак пажње од нас."

Он се осврнуо и на саму утакмицу против Индијане, у којој му је мало недостајало за нови трипл-дабл.

"Најважније је да смо победили. Мислим да смо изгубили шест од последњих седам у гостима, тако да нам је веома важно да смо добро завршили овај први део сезоне и да смо победили неке утакмице на гостовањима. Мислим да смо добили пет од последњих шест, што представља корак напред за нас."

За крај, открио је и како се тимови навикавају на то да се навијачи полако враћају, као и колико често се сусреће са српском публиком на утакмицама.

"У Милвокију је било публике, чуо сам и неке наше људе, а у Чикагу смо први пут откад сам дошао играли без навијача. Није било наших, што је било мало чудно, али сам у Милвокију видео чак и заставе – мали осећај се вратио", закључио је Јокић за РТС.