Читај ми!

Јокић 50. трипл-даблом разнео Јаниса и Баксе

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић наставља да домнира НБА лигом и још једном је забележио трипл-дабл. Јокић је предводио Денвер до великог тријумфа над Милвокијем резултатом 128:97 и уписао девети трипл-дабл ове сезоне, а 50. у каријери, чиме је постао тек други центар у историји којем је то пошло за руком.

Момак из Сомбора игра МВП сезоне и коначно је успео да подигне Нагетсе који су забележили трећи узастопни тријумф, прекинувши серију Бакса од пет победа.

Никола је од првог до последњег минута био водећа фигура сусрета, потпуно засенио Јаниса Адетокумба и наставио да поставља рекорде у најјачој лиги света.

На паркету је провео нешто више од 36 минута и за то време постигао 37 поена (15-23 из игре, 2-3 за три, 5-5 слободна бацања), уз 10 скокова, 11 асистенција и две украдене лопте. Јокић је из игре шутирао сјајних 65% и придружио се легендарном Вилту Чемберлену као једини "велики играч" са 50 или више трипл-даблова.

Међутим, Вилту су за такав подухват биле потребне 703 утакмице, док је Србин то учинио у 416. наступу за Денвер.

Сада је усамљен на другом месту листе играча који су ове сезоне имали двоцифрен учинак у три категорије, испред њега је само Расел Вестбрук са 10.

Иза су, са по седам комада, остали Лука Дончић и Џејмс Харден, фаворити да ове сезоне понесу награду за најкориснијег играча регуларног дела.

Денвер је на крилима Јокића тријумф најавио већ у првој четвртини, коју је добио 37:23 и од тада се није освртао. Покушавао је Милвоки да парира, али је екипа Мајка Мелоуна сјајно шутирала и у другом полувремену само повећала разлику за убедљив тријумф.

Осим нашег аса, истакао се Џамал Мареј са 24 поена и шест асистенција, док је Пи-Џеј Розир додао 19.

Код Бакса је споменути Адетокумбо био најбољи и меч је завршио са 27 поена и осам скокова, али га је пратио једино Крис Мидлтон са 20.

Денвер је сада седми на табели Западне конференције са 20 победа и 15 пораза, док је Милвоки, упркос неуспеху, остао трећи на Истоку (21-14).

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се