Читај ми!

Новинару РТС-а Марку Љубомировићу награда УСНС за телевизијску причу године

Удружење спортских новинара Србије доделило је годишње награде, а међу лауреатима за 2020. годину нашао се и новинар Интернет портала РТС-а Марко Љубомировић, који је добио награду за телевизијску причу године за документарну емисију ”Жоц, Кића и Маршал са Мораве - легенде и митови чачанске кошарке”, која је емитована у оквиру емисије Око Магазин.

Данас је подно Авале, у студенстком одмаралишту у Пиносави свечано, али уз поштовање свих мера против ковида 19, одржана додела годишњих признања Удружења спортских новинара Србије најбољим спортистима и новинарима у 2020. години.

За спортисту године очекивано озабран је Новак Ђоковић, док је признање за најбољу спортисткињу постхумно додељено Бобани Величковић - Момчиловић.

Када је реч о новинарским признањима додељене су награде у 12 категорија, а међу награђенима је и новинар Интернет поратала РТС-а и сарадник редакције Око Марко Љубомировић.

Он је награду за најлепшу телевизијску причу године добио за документарну емисију о феномену чачанске кошарке ”Жоц, Кића и Маршал са Мораве - легенде и митови чачанске кошарке", која је емитована у септембру прошле године у оквиру Око Магазина РТС-а.

Реч је о тридесетседмоминутној причи чији је циљ био да објасни зашто је кошарка тако добро успела и даље успева у Чачку, а коју су испричали људи који су је и учинили препознатљивом широм света, пре свега великани Радмило Мишовић, Драган Кићановић и Жељко Обрадовић.

Награда за са ексклузивну вест припала је Ђорђу Матићу из портала Моцарт спорт за вест о крају каријере кошаркаша Милана Мачвана, коју је објавио као новинар портала Нова.рс.

Златна камера иде у руке двојца из агенције Старспорт Предрага Милосављевића и Срђана Стевановића, док је дописник године Александар Даишевић из Спортског журнала.

Признање "Бранка Прелевић" добила је Јелена Медић из Блица за серијал "Мајке шампиони", док је награда у категорији ексклузивни телевизијски прилог припала Срђану Радојевићу из Спорт клуба за подкаст "Блок по блок".

Телевизијски издавачки подухват је дело Катарине Синђелић из ПГМ Нетворк-а за документарни филм "Како постати краљица", док су за писани издавачки подухват награђени Дејан Стевовић (Спортски журнал) и Иван Цветковић (Политика), аутори монографије "Медаље Београда"

Најбољи млади новинар је Бојан Маринковић из Спорт клуба, златни микрофон је Ненад Миловановић из телевизије Арена спорт, а златно перо отишло је на југ и у руке Душана Јоцића, новинара нишких Народних новина.

Признања за животно дело добили су: Јован Јовановић, Звонко Михајловски, Лазо Бакмаз, Небојша Параушић и постхумно Срђан Суки Сулејмановић.

Сви награђени су добили поклоне пријатеља УСНС, компанија "Стерлинг" и "Сиптрејд", а за добитнике златног пера и златног микрофона Студентско одмаралиште Београд обезбедило је шестодневни породични боравак уз пун пансион у њиховом објекту на Златибору.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво