Читај ми!

Звезда добила још два ”сениора”

Млади кошаркаши Филип Бранковић и Марко Михаиловић поптисали су четворогодишње професионалне уговоре са Црвеном звездом, саопштио је данас клуб са Малог Калемегдана.

Након Милутина Вујичића, вишегодишње уговоре потписали су Бранковић и Михаиловић.

Филип Бранковић је рођен у Инђији 24. јануара 2003. године, висок је 203 центиметра, прошао је све селекције КК Црвена звезда од пионирске и игра на позицији центра.

Прве кошаркашке кораке начинио је у КК Железничар из Инђије, пре него што је као пионир стигао међу црвено-беле.

"Ту смо од пионирских дана и познајемо јако добро систем у коме смо настали и развијали се. Ово је само један корак ка циљу који сам зацртао да будем кошаркаш првог тима Црвене звезде. На мени је да наставим да тренирам и једног дана дођем до тог циља који сам себи поставио. Хвала и Црвеној звезди на поверењу и вери које ми је указала овим уговором", рекао је Бранковић за клупски сајт.

Марко Михаиловић је родом из Лознице (26. јанауар 2003.) игра на позицији плејмејкера, висок је 196 центиметара и сматра се једним од најталентованијих играча у том годишту.

У Црвену звезду стигао је из Лознице као кадет, и прошао обе селекције (кадетску и јуниорску) у систему црвено-белих.

"Могу само да се захвалим клубу на пруженој прилици, а овај уговор то свакако јесте. Ово свакоме ко жели да постигне нешто у кошарци, може да буде само мотив да ради још више и доказује се. Добро познајем клуб, тренере, имамо све услове да радимо и напредујемо", рекао је Михаиловић.

КК Црвена звезда је тако почев од нове сезоне, кроз стипендијске (ангажмани талентованих кадета и јуниора) или професионалне уговоре (Вујичић, Бранковић и Михаиловић) обухватио чак 15 момака у годиштима 2003, 2004, 2005 и 2006, који представљају будућност српске кошарке.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво