Читај ми!

Најављен повратак Гасола у Барсу, Пау демантовао

Шпански и каталонски медији пренели су да је легендарни 40-годишњи кошаркаш Пау Гасол постигао договор о повратку у Барселону након 20 година, али је двоструки НБА шампион то демантовао.

Бомба је одјекнула у европској кошарци, али потом брзо била деактивирана.

Мундо Депортиво пренео је да се Пау Гасол враћа активном игрању и то у дресу Барселоне, у којој је започео професионалну каријеру.

Убрзо, Пау Гасол демантовао је да је постигао договор до краја сезоне са Барселоном. 

Гасол се због бројних повреда, пре две године одлучио на (привремени) прекид каријере, а поред Барселоне, постојало је интересовање ЛА Лејкерса, где би Пау играо заједно са својим братом Марком.

Наводило се да је један од циљева повратка Гасола стицање физичке спреме и форме за предстојеће Олимпијске игре, које планира да игра.

Старији брат браће Гасол демантовао је вести о повратку у Барселону, рекавши да још увек није спреман за такмичарску кошарку и да ће први обавестити све када до тога дође.

Искусни 40-годишњак рекао је да је фокусиран на опоравак, али да још увек није време за враћање активном игрању кошарке. 

Пау Гасол је сада већ давне 1998. године започео каријеру у Барселони, да би се 2001. године отиснуо у НБА лиги.

Прво је наступао за Мемфис седам година, да би потом био прослеђен у ЛА Лејкерсе (у размени су била укључена права за његовог брата Марка). 

За "језераше" је наступао шест година и био један од кључних шрафова у освајању две титуле у НБА лиги, 2009. и 2010. године.

После Лејкерса играо је две године за Чикаго, три за Сан Антонио, да би НБА каријеру 2019. завршио у Милвокију, за који је одиграо три утакмице.

Са репрезентацијом Шпаније освојио је три злата на ЕП, једно на СП, сребрн је био два пута на ОИ и ЕП, док се бронзаном медаљом на највећим турнирима окитио три пута.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво