Читај ми!

Партизан издржао налете Борца и пласирао се у полуфинале Купа

Кошаркаши Партизана надиграли су Борац из Чачка са 76:72 и пласирали се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа. Црно-бели ће у борби за финале играти са Црвеном звездом.

Црно-бели су успели да надиграју Борац у изузетно узбудљивом мечу. Жесток темпо током целог меча, пуно трчања. Борац се није предавао, константно је покушавао а ухвати прикључак, али Партизан је успео да одоли свим налетима противника и заслужено тријуфује и обезбеди пласман у полуфинале.

Партизан је водио од самог почетка, иако се у првом полувремену водила изједначена борба, Борац је само средином другог периода успео да изједначи 28:28. Ипак црно-бели су поново додали гас и до полувремена стигли до плус осам - 40:32.

Трећа четвртина је преломила. Црно-бели су брзо дошли до двоцифрене предности, коју су успели да одрже до краја периода - 62:49. У последњем периду Партизан је шутевима са дистанце успео да поведе са 16 разлике - 68:52.

Чачани су показали да су тврд орах, парирали су противнику и на пет минута пре краја пришли на минус осам - 68:60.

Наставио је Борац да топи предност црно-белих, а на три и по минута пре краја на семафору је стајало 71:66.

Партизан је успео да одбије и овај налет Борца и реши меч у своју корист, иако је на 30 секунди пре краја после досуђеног намерног фаула, тим из Чачка пришао на минус два - 74:72.

Партизан је успео да да постигне кош, Чачани су пропустили напад и на крају тријумф црно-белих 76:72.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Мика са 15 поена, Дангубић је постигао 12, а Јарамаз 11. У тиму Борца Џонс је имао учинак од 14 поена, Милетић је додао 10, а Новаковић девет.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво