Читај ми!

Филиповски: Веровао сам, оставили смо срце на терену

Тренер кошаркаша Партизана Сашо Филиповски био је задовољан игром свог тима у победи против Локомотиве. Оставили смо срце на терену у другом полувремену, рекао је он после меча.

Црно-бели су после преокрета победили руски тим 71:69 у 4. колу Топ 16 фазе Еврокупа, а до тријумфа су дошли кошем Џошуе Перкинса у самом финишу сусрета.

"Веома тешка сезона, изгубили смо много утакмица, тако да смо постали мастери тешких дуела. Губили смо 18 разлике, вратили смо се, били смо агресивнији, храбри и психолошки јаки. Играли смо добру одбрану. Веома сам срећан због момака који напорно раде. Оставили смо срце на терену у другом полувремену", рекао је Филиповски на конференцији после меча.

Он је истакао да стално играчима говори да могу и да су то показале и претходне утакмице које су губили на једну лопту у самој завршници.

"Момци знају да могу. Надам се да ће ово још више да им буде подстицај и да ће имати више самопоуздања, да се играју још јаче, тимски боље и другачије", рекао је он и додао да је веровао у преокрет и када је заостатак био 18 поена.

"Веровао сам, јер сам већ доживео такве преокрете. Са променом Мике смо добили бољу одбрану на пик ен ролу. Играли смо са три креатора на крају, некако смо успели да нађемо пут до победе. Тешко је било, дали смо сви све од себе и хвала Богу да смо успели да добијемо овакву утакмицу."

Једно од питања новинара било је да ли је улазак Ерика Мике био очајнички потез.

"Није, никада тренер не зна како ће играч да одигра. Мозли је у последње четири утакмице у слабој форми. Мика је тренирао на позицијама четири и пет, када сам видео да Мозлију не иде, рекао сам Мики да се загреје. За некога је можда очајнички потез, за мене је то био потез наде" објаснио је Филиповски.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво