Читај ми!

Дошао сам да играм...

У Србији данас постоји око 200 регистрованих кошаркашких клубова. Вероватно иза оснивања сваког од њих постоји нека занимљива прича или анегдота, а једна од необичнијих долази из Новог Сада и зове се "Дошао сам да играм".

У "српској Атини" је 2019. године основан клуб који је настао као последица окупљања кошаркашких фанатика и ентузијаста.

Они су се најпре 2008. године предвођени Мињом Делићем удружили у организацији кампа "I came to play" на Фрушкој гори како би се кошаркашки обучили и зближили млади из региона.

"I came to play", што у дословном преводу значи "Дошао сам да играм", носи и овај млади клуб, који се ове сезоне такмичи у Првој регионалној лиги, група Север.

Добар део екипе чине полазници кампа који постоји већ 13 година, али се повремено и по потреби на терену појављују и бивши српски репрезентативци попут Јове Станојевића и Бранка Цветковића, некада сјајни шутер Горан Иконић, званично најбољи светски баскеташ Душан Домовић Булут, али и некадашњи други пик на НБА драфту и несуђена звезда најјаче лиге света - Дарко Миличић, који је се кошарци макар рекреативно и повремено вратио у дресу ICTP-а.

Није лоше за почетак, признаћете.

Њихове утакмице пре пандемије ковида 19 пуниле су трибине мале хале ”Спенса”, а сада снимке на Јутјубу гледа велики број корисника.

Зашто је то тако и шта још чини ову организацију посебном, видећете ускоро у мини-филму...

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво