Читај ми!

Леброн свом Кливленду убацио 46 за Кобија, Кари "изрешетао" Минесоту

Ноћ у НБА лиги била је веома емотивна и посвећена трагично настрадалом Кобију Брајанту, који је на данашњи дан погинуо пре 12 месеци. Његови Лос Анђелес лејкерси победили су Кливленд на крилима Леброна Џејмса, Бруклин је потврдио да се враћа у форму после два пораза, док је Стефен Кари тројкама "изрешетао" Минесоту.

Годину дана прошло је од погибије Кобија Брајанта у хеликоптерској несрећи, а његов наследник у дресу "језерџија" Леброн Џејмс, на најбољи начин је обележио сећање на великог пријатеља и кошаркаша.

Џејмс је у тријумфу у Кливленду са 115:108 постигао 46 поена (19-26 из игре, 7-11 за три), уз осам скокова, шест асистенција и по две украдене лопте и блокаде.

Лејкерси су имали предност током већег дела сусрета, да би "краљ" преломио утакмицу постигавши у четвртој четвртини 23 поена од 28 свог тима.

Тада је практично сам играо против некадашњег клуба, а највећу помоћ имао је у Ентонију Дејвису, који је дуел завршио са 17 поена и 10 скокова.

Код Кавалирса је доминирао Андре Драмонд са 25 поена и 17 скокова, док је пет поена мање постигао Џеди Осман.

Лејкерси су први на табели Западне конференције са 14 победа и само четири пораза, док је Кливленд седми на Истоку са скором 8-9.

Након два неочекивана пораза, Бруклин нетси су почели да "склапају коцкице" и уписали други узастопни тријумф, овога пута над Мајамијем (98:85).

"Мрежице" су у првих 12 минута убациле само 15 поена, али се њихов нападачки трио пробудио у наставку и успео да одбрани домаћи терен.

Упркос великом броју промашаја (6-21 из игре), најбољи појединац био је Кевин Дурент са 20 поена и 13 скокова, док је Џејмс Харден уз исти кошгетерски учинак, ухватио четири лопте и имао осам успешних додавања.

Кајри Ирвинг је стао на 16 поена и осам скокова, док је на другој страни најбољи био Бем Адебајо са дабл-даблом (26п и 10ск).

Горан Драгић је додао 21, али је још самом Нан био двоцифрен са 11 поена.

Бруклин је тренутно пети на Истоку (11-8), док је Хит тек на 13. позицији са шест победа и 10 пораза.

Голден стејт вориорси из дана у дан потврђују да неће танковати као прошле сезоне, када су били убедљиво последњи, и да ће желети да се боре за плеј-оф.

У прилог томе иде и убедљива победа над Минесотом са 130:108, у којој је Стеф Кари још једном потврдио да воли да игра против ове франшизе.

Кари је тројкама "изрешетао" Тимбервулвсе, убацио је седам из 12 покушаја и зауставио се на 36 поена, четири скока и три асистенције. Ендру Вигинс био је довољан да му са 23 поена помогне да води тим до успеха.

Минесота се мучи без Карл-Ентонија Таунса, улогу лидера узео је Бизли, који је дуел завршио са 30 поена, двоструко више од Едвардса и Меклефлина.

"Ратници" су близу плеј-оф места, девети су на табели Запада (9-8), док су "вукови" закуцани за дно са 4-12.

Током ноћи наступила су и тројица српских кошаркаша – Никола Јокић је остварио нови дабл-дабл у тријумфу Денвера над Даласом Бобија Марјановића, док је Алексеј Покушевски пунио колоне у победи Оклахоме.

Победе су још остварили Детроит пистонси, Индијана пејсерси, Орландо меџик, Бостон селтикси...

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара