Читај ми!

Мариновић: Будућност игра најбољу кошарку у АБА лиги

Тренер кошаркаша чачанског Борца Марко Мариновић истакао је да његов тим нема шта да изгуби у дуелу против Будћности, а могао би много тога да добије. Чачани у суботу од 19 сати у дворани крај Мораве дочекују подгорички тим у 16. колу регионалне АБА лиге.

После нешто дуже паузе пред тимом Чачана је дуел са екипом Будућности са којом су већ одмеравали снаге у јадранској лиги па је тренер Мариновић укратко подсетио на меч одигран у престоници Црне Горе.

"Одиграли смо добру утакмицу у Подгорици. Имали смо шансу да победимо, али нисмо је искористили. У неизвесној завршници превагнули су искуство и квалитет Будућности", рекао је Мариновић.

Укратко је анализирао тактику и квалитете сутрашњих конкурената.

"Тренутно гледано, Будућност уз Морнар, игра најбољу кошарку у лиги. Тим из Подгорице се налази у одличној форми, у то нема сумње. Након паузе због короне показали су у утакмици против Буржа да могу бити незаустављиви. У саставу има много добих играча, али посебно бих истакао Николу Ивановића, који је међу најбољима у АБА лиги. Годинама показује да може сам, када треба, да победи противника. Између осталог, то је показао против Партизана", рекао је Мариновић за клупски сајт.

Тренер чачанске екипе каже да умор гостујуће екипе може утицати на исход меча, али да су без обзира на све играчи Петра Мијовића фаворити у сутрашњем дуелу.

"Ту можда можемо да тражимо своју шансу. Без обзира на то, сматрам да су гости велики фаворити. Верујем да ће бити занимљива утакмица. Ми се морамо показати у најбољем могућем светлу и морамо се потрудити да будемо конкурентни. Ако нам се буде указала прилика сутра, ми је свакако нећемо пропустити. Немамо шта да изгубимо, а могли бимо пуно тога да добијемо. Све у свему, биће ово још једно велико искуство за играче, али и мене", закључио је Мариновић.

Један од најискуснијих и најбољих играча Борца Немања Тодоровић сматра да његов тим мора да понови добар приступ игри.

"У првом делу првенства смо одиграли једну егал утакмицу против Будућности. Чак смо били близу победе. Сматрам да је потребно да пресликамо тај систем у наредној утакмици. Верујем да ће Будућност доћи уморна у Чачак, што је добра прилика за нас. Потребно је да максимално мотивисано уђемо у меч. Играмо на домаћем терену. Верујем да можемо да одиграмо једну добру утакмицу и да дођемо до победе, а онда ћемо бити један корак ближе циљу, односно опстанку у АБА лиги", истакао је Тодоровић.