Читај ми!

Будућност опет боља од Партизана, црно-бели све даље од плеј-офа

Кошаркаши Будућности савладали су екипу Партизана 80:72, у дерби утакмици 15. кола АБА лиге. Подгоричани остали на двa пораза, црно-бели забележили осми пораз и све су даље од пласмана у плеј-оф регионалног такмичења.

Дерби 15. кола регионалне лиге оправдао је очекивања. Будућност и Партизан одиграли су прави мушкки меч, а на крају се боље снашао домаћи тим и однео тријумф од 80:72.

Црно-бели су у већем делу сусрета били равноправан ривал са фаворизованом екипом Будућности, у финишу меча успели да приђу на само три поена заостатка, али је феноменални Никола Ивановић тројком решио питање победника.

Домаћин је у "Морачи" боље ушао у меч и направио разлику, коју је истопио Урош Трифуновић, везавши осам поена са само један минут у игри, па су црно-бели прву деоницу решили у своју корист 21:20.

Будућност брзо враћа предност на своју страну, па упркос доброј игри Џоша Перкинса одлази на велики одмор са плус пет - 41:36.

У трећој деоници видели смо резултатску клацкалицу. Екипе су се смењивале у вођству, а Партизан је живео од одличног шута за три поена (у једном тренутку 10/15).

У последњих 10 минута ушло се са нерешеним резултатом 54:54, а онда на сцену ступа Никола Ивановић, који за кратко време постиже десет поена и доноси домаћој екипи осам поена предности.

Будућност је у финишу имала и двоцифрену предност, али се Партизан још једном враћа преко Радета Загорца и на 40 секунди пре краја прилази на само минус три - 75:72.

Али, још једном је Ивановић узео стврари у своје руке и тројком решава питање победника.

Репрезентативац Црне Горе утакмицу је завршио са 25 постигнутих поена, од чега је 17 убацио у последњих 10 минута. Амадео Дела Вале додао је 17 за победнички тим.

У екипи Партизана најефикаснији је био Загорац са 14 поена, Ерик Мика додао је 11, а Џош Перкинс 10.

Будућност је у врху табеле АБА лиге са 10 победа и два пораза, Партизан је шести са седам победа и осам пораза.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара