Читај ми!

Радоњић: Чека нас тежак меч у Валенсији

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његов тим имати тежак задатак у мечу против Валенсије. Екипа црвено-белих допутовала је у Валенсију где их у петак увечеод 21 час очекује меч 20. кола Евролиге.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић истакао je да их очекује дуел са веома јаким супарником који има велике амбиције а у прелазном року је знатно појачао своје редове.

"Очекује нас изузетно тежак меч против екипе која је још летос у прелазном року показала да су им амбиције изузетно високе и веће него ранијих година. Довели су играче који их чине тимом који може до врло високих позиција. Показали су сјајне игре у појединим мечевима. Имају и добар резултат и пласман на тебли и чека нас тежак меч у Валенсији", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Црвена звезда је у Валенсију допутовала без неколико првотимаца јер су у Београду остали рековалесценти Марко Симоновић, Џордан Лојд и Лендри Нноко због административних проблема, као и Бориша Симанић који ће радити по посебном програму до повратка екипе.

"Наше је да покушамо да одиграмо добро. Да будемо конкрентни и растерећени и да из те растерећености која долази из реалности, ако буде шансе, покушамо да је искористимо". закључио је Радоњић.

Првотимац Дејан Давидовац сматра да је Валенсија тим који се по његовом мишљењу највише појачао између две сезоне.

"Оно што је много важније јесте да и својом игром и резултатима показују шта могу. Довели су Вилијамса, Хермансона, Калинића, који игра сјајно и прави озбиљну разлику ове сезоне. Типична шпанска екипа која игра врло брзо, шутира доста тројки. Игра у транзицији пуно, и на доста поседа. Покушаћемо да искористимо и информације Кина Колома који је играо тамо сезону и по, али наше је да се подижемо из утакмице у утакмицу. Нисмо ни комплетни у Шпанији, али желимо да дођемо у прилику да направимо добар резултат", рекао је Давидовац.