Читај ми!

Лончар: Партизан је на тржишту, а плеј-оф је обавеза

Спортски директор КК Партизан Никола Лончар поручио је путем клупског сајта да је клуб активан на тржишту, али да се играч на позицији четири неће доводити по сваку цену. Борба и пласман у плеј-оф АБА лиге је обавеза, додаје Лончар.

Он је истакао да вера у актуелни састав и остваривање зацртаних циљева за ову сезону и даље постоји.

"КК Партизан верује у тим, стручни штаб и остварење циљева како у текућој сезони, тако и у годинама које следе. У текућој сезони, шансе за пласман у плеј-оф АБА лиге нису изгубљене и Партизан има обавезу да се за плеј-оф бори и избори. На другом фронту, у среду почињемо Топ 16 фазу Еврокупа, са амбицијом да прођемо у четвртфинале континенталног такмичења", рекао је Лончар у саопштењу обављеном на сајту клуба.

Како је навео, стручни штаб и он као спортски директор, активно прате стање на тржишту са жељом да постојећи тим, који у великој мери има континуитет играња заједно, додатно појача.

"Након одлазака Анголе, Гордића и Јанковића, појачали смо састав на позицији један доласком Перкинса, док је у овом тренутку донета одлука да се тим не појачава играчем који покрива позицију четири. Жеља спортског сектора није да се играч доводи по сваку цену како би попунио број, већ искључиво уколико може да постојећи тим унапреди и донесе му оно што у овом тренутку нема".

Због тога, остављамо могућност да се у наставку сезоне ипак појачамо, уколико се на тржишту појави адекватан играч, каже Лончар.

"Уколико то не буде случај, размотрићемо могућност да новац уложимо у неке млађе играче који би кроз неколико сезона могли да постану носиоци игре Партизана. Средства за довођење још једног играча су обезбеђена од стране управе клуба, док се обавезе према постојећем саставу измирују благовремено", истако је спортски директор црно-белих.

"Играчи који чине тим Партизана поседују квалитет за много веће резултате од тренутних и уверени смо да ће их уз максимално ангажовање и посвећеност својим обавезама остварити. Налазимо се у деликатном тренутку, али чврсто верујемо у свој избор и позитивне резултате у утакмицама које следе", закључио је Лончар.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво