Читај ми!

Да ли је Србија изгубила Богдановића за олимпијске квалификације?

Турбулентне квалификације за наредни Евробаскет, и исто таква сезона у Фенербахчеу довољни су за главобољу код селектора Игора Кокошкова, а да ствар буде још гора из Америке стиже вест о можда и тежој повреди Богдана Богдановића. За сада нема детаљних информација о озбиљности повреде, али стрепња око евентулне дуже паузе постоји а олимпијске квалификације у Београду и нису тако далеко.

Српски бек шутер, који је летос после пуно перипетија и несупелог трејда у Милвоки стигао у редове Атланта хокса, након променљивих партија у новом клубу на почетку нове сезоне ноћас је доживео незгодну повреду колена.

Све се догодило у другој четвртини меча у Шарлоту који су његови саиграчи касније и изгубили (до тренутка повреде били су у предности).

Након једног продора на самој средини терена, Богдан се саплео о своју ногу и врло неугодно се приземљио.

Одмах је и по болном изразу лица српског кошаркаша било јасно да је није реч о обичном паду.

Уз помоћ играча и чланова стручног штаба Богдановић је напустио терен, а после утакмице тренер Атланте Лојд Пирс открио је да Богија вероватно очекује дужа пауза.

"Морамо да сачекамо више информација о Богију, али вероватно гледамо у још једног играча који ће дуже време бити ван терена", поручио је стратег Хокса.

Осим што је питање када ће се вратити на терен и помоћи тиму у већ пројектованом уласку у плеј-оф, оно што љубитеље кошарке у Србији и већ поменутог селектора Кокошкова може да плаши је евентуална дужа пауза и исти такав опоравак Богдановића који би угрозио и његов наступ у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију.

Квалификациони турнир је на програму у Београду крајем јуна, а први меч "орлови" у Арени играју 29. јуна против Доминиканске Републике.

До тог меча има још пуно времена и остаје ипак нада да ће се најбољи стрелац и члан идеалне петорке прошлог Фиба Светског првенства у Кини много пре тога вратити на терен, и помоћи и "јастребовима" и "орловима" у лету до жељених циљева.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво