Читај ми!

Покушевски се повредио на тренингу

Српски интернационалац Алексеј Покушевски добио је ударац у главу током тренинга тима Оклахоме и једно време неће бити у саставу тима због превенције од потреса мозга по правилнику НБА лиге. Још је неизвесно колико ће времена млади кошаркаш одсуствовати са терена до потпуног опоравка.

Како је саопштио његов тренер, Марк Дејгнолт, пех на тренингу се десио када је Покушевски несрећним сплетом околности ударио главом у колено саиграча.

"Била је то једна 'жива' вежба (игра 5 на 5), а он је просто пао на нечије колено и прилично се ударио. Ипак, добро се држи и доброг је расположења", рекао је стратег Тандера. 

НБА има посебно прописан поступак у оваквим ситуацијама и протокол подразумева серију тестирања играча, али и одређени период који треба да прође у којем играч не сме да покаже ниједан симптом потреса мозга, како би могао да се врати тренинзима и утакмицама.

Покушевски је са великим надањима ушао у дебитантску НБА сезону као најмлађи драфтовани играч а Оклахома га је изабрала на НБА драфту 2020. године као 17. пика прве рунде.

На првих пет мечева у просеку је бележио један поен уз 3,8 скокова по наступу и 1,4 асистенцијеза око 16 минута на паркету.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара