Читај ми!

Ненад Крстић: Имамо блиставу садашњост и блиставу будућност

Нови потпредседник Кошаркашког савеза Србије за мушку кошарку Ненад Крстић изјавио је да је на нову функцију дошао мотивисан и пун ентузијазма.

Некадашњи репрезентативац и капитен Србије у децембру је изабран на нову фукнцију у КСС-у, на којој је заменио Игора Ракочевића.

"Гледам на то да сада имам мало више обавеза, јер су сада све репрезенативне селекције укључене. Тек сам почео, али сам и размишљао и имам јасно дефинисан план шта би могло да се уради, а шта би могло од постојећих ствари да се надогради и побољша."

"Веома одговорна функција и оно што могу да кажем јесте да сам мотивисан и пун ентузијазма, али сам и почастован што сам на овом месту", рекао је Крстић Тањугу.

Пре доласка на место потпредседника, бивши играч Партизана, Њу Џерсија, Оклахоме, Бостона, московског ЦСКА и Ефеса био је директор млађих селекција КСС-а.

Због коронавируса млађе категорије у 2020. години нису имале прилику да поправе лоше резултате из 2019. када су биле далеко од медаља на првенствима.

"У 2019. години било је мало лошијих резултата, али са млађим селекцијама је увек тако. Дешавало се да све наше селекције освоје медаље, али се некад дешавала и година као што је 2019. По мом мишљењу, друга ствар је ту кључна - да ми успоставимо систем и да он избацује играче за сениорску репрезентацију."

"То је кључ свега и то је и до сада рађено доста добро. Други циљ јесу медаље. Наша У20 селекција је у Б дивизији и примаран циљ треба да буде да се вратимо у А дивизију", рекао је Крстић.

Сениорску репрезентацију у фебруару очекује квалификациони прозор за Европско првенство 2022. године, а на лето ће Београд бити домаћин олимпијског квалификационог турнира за Олимпијске игре у Токију.

"Ништа није лако, ми смо сведоци. У последњем прозору смо се намучили, изгубили смо од Швајцарске. У следећем прозору играмо са Грузијом, па са Швајцарском, једна победа нас води на ЕП. Не волим да калкулишем, мислим да је најбитније да се ми пласирамо на ЕП. Убеђен сам да хоћемо", каже Крстић.

"Што се тиче олимпијског квалификационог турнира, ту полажемо много наде. Имамо врхунску репрезентацију. Имамо блиставу садашњост, имамо блиставу будућност. Пласман на Олимпијске игре не би требало да буде проблем."

"Треба гледати и распореде такмичења, посебно НБА, да ли ће се поклапати, да ли ће неко играти плеј-оф, кога ће селектор имати на распологању... Све то може да утиче, али ми смо домаћини и надам се најбољем. Прво пласман, а остало... О том - потом", рекао је Крстић.

Након завршетка каријере, Крстић се посветио производњи ракије, а упитан је колико ће нова фукнција у КСС-у утицати на вођење сопствене дестилерије у околини Краљева.

"Посвећан сам том послу, јер кад нешто прихватим, волим да радим како треба. Дестилерија се родила из љубави према Краљеву и према узгајању воћа. То је ће вероватно у неком тренутку трпети, јер сам томе био доста посвећен."

"Сада сам се више усресредио на Савез. Имам запослене људе који воде бригу о томе. Ракија није кварљив производ, иако се нешто не прода и не попије, продаће се и попиће се следеће године и боље", рекао је Крстић.

Годину коју је обележила пандемија паметиће ипак по лепим догађајима.

"Колико год многима 2020. година остала у лошем сећању, ја сам добио дете у фебруару и то поништава и коронавирус и напредак у Савезу, али и све остало. Научио сам да из свих негативних ствари извучем нешто позитивно, а позитивно је то што смо се више окренули породици."

"Можда смо се више окренули и природи, ја никад више у животу нисам шетао него 2020. Забрињава ме што нема краја. Причамо сада о вакцинама, а вирус је и даље присутан", сматра Крстић и додаје да се у 2021. нада нормализацији живота.

"Надам се да ће вирус престати и да ћемо се вратити неком нормалном функционисању. Да путујемо, да на утакмицама присуствује публика. Само здравље, то је основ свега и ваљда смо се сад убедили у то".

Када су у питању жеље, Крстић је јасан.

"Да будем део успеха, да се пласирамо на Олимпијске игре, да млађе селекције наставе напредак и да се освоји нека медаља", каже Крстић, који је упитан да ли ће се у том случају ракијом из дестилерије "залити" неко одличје на лето.

"То обавезно, али све у границама нормалне", закључио је Крстић.