Читај ми!

Божићни НБА специјал: Јокић поново против Клиперса, Дончић и Марјановић против Лејкерса

Као и сваке године, НБА лига је за католички Божић спремила неколико посластица за љубитеље најјачег кошаркашког првенства на свету. У центру пажње биће дуел Николе Јокиће и његови Нагетса против екипе ЛА Клиперса, као и окршај ЛА Лејкерса и Даласа у "Стејплс центру".

Божићне НБА утакмице долазе и у ранијем термину, што љубитељима ове лиге у Европи, а поготово Србији, чини гледање истих веома приступачнијим.

Никола Јокић и Денвер нагетси су прошле сезоне направили највеће изненађење НБА лиге, елиминисавши ЛА Клиперсе у полуфиналу Западне конференције.

Јокић је тада доказао због чега је најбољи центар лиге и био предводник екипе која је надокнадила заостатак од 3-1 и исписала историју такмичења.

Клиперси и у ову сезону улазе као главни фаворити за титулу, што су наговестили у првом мечу сезоне, када су савладали градске ривале и прошлогодишње шампионе, екипу ЛА Лејкерса.

Следећи изазов за тим који од ове године води Тајрон Лу, јесте дуел са Денвером.

Нагетси су у првом мечу у сезони уписали неочекивани пораз од Сакрамента и то на свом паркету.

Јокић је одиграо маестралан меч, постигавши 29 поена, 15 скокова и 14 асистенција, чиме је постао тек други кошаркаш који је уписао трипл-дабл у новој сезони (први је наравно Вестбрук).

Ипак, Јокић је у финишу продужетка меча изгубио лопту, након чега су Кингси поентирали и уписали победу, па сигурно да српски кошаркаш жели да исправи ту грешку већ у наредном сусрету.

Дуел Денвера и Клиперса почиње у 04.30 по нашем времену.

Други меч који привлачи доста пажње, свакако је сусрет Лејкерса и Маверикса у "Стејплс центру".

Лејкерсима је поменути градски ривал покварио церемонију доделе шампионског прстења, па ће прву победу у сезони тражити против амбициозног Даласа.

И Меверикси су сезону започели поразом, пошто су у гостима били поражени од Финикса.

Уколико желе да победе вечерас, Дончић ће морати да понови сјајну партију (против Санса је имао учинак од 35-8-5).

Далас и у овај меч улази без повређеног Порзингиса, а српски навијачи надају се да ће Бобан Марјановић добити прве минуте у сезони.

У осталим мечевима, Мајами ће пробати да оправда статус прошлогодишњег финалисте и оствари прву победу у мечу са Пеликансима, Голден Стеј ће покушати да избегне нови дебакл, овога пута против Милвокија, док Бруклин дочекује Бостон, у мечу у којем ће у првом плану бити Кајри Ирвинг, пошто је играо за противничку екипу пре две сезоне.

Распоред божићних утакмица:

Мајами - Њу Орлеанс (18.00)
Милвоки - Голден Стејт (20.30)
Бостон - Бруклин (23.00)
ЛА Лејкерс - Далас (02.00)
Денвер - ЛА Клиперс (04.30)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи