Читај ми!

Ертел покушао тајно да преговара са Реалом, Барселона га напустила на истанбулском аеродрому

Кошаркаши Барселоне вратили су се из Истанбула, после утакмице са Ефесом, без Томаса Ертела, којем је клуб забранио да уђе у авион. Блауграна незадовољна понашањем Француза, који је наводно тајно преговарао са Реалом, што не умањује сраман акт каталонског гиганта.

Неслагање Томаса Ертела са управом Барселоне кулминирао је у среду увече, када је клуб одлучио да Французу не дозволи да уђе у авион којим се екипа враћала из Истанбула, после утакмице против Ефеса.

Ертел није у плановима Шараса Јасикевичијуса ове сезоне, иако је у претходним сезонама био један од најбољих играча Блаугране и директно заслужан за два освојена трофеја - Куп краља 2018. и 2019. године.

Француз и Барса требало је да раскину сарадњу, а пут у Истанбул Ертел је требало да искористи како би преговарао са Фенербахчеом о преласку у тим који са клупе предводи српски селектор Игор Кокошков.

Ипак, Ертел је имао другачије планове - уместо преговора са Фенером, Француз је покушао да преговара са мадридским Реалом, што се никако није допало челницима Блаугране.

Због таквог развоја ситуације, Ертелу је забрањен улазак у авион којим се тим враћао у Шпанију, а остављање играча самог, на аеродрому у страној држави, у време пандемије кроонавируса, изазвала је салву критика на рачун каталонског клуба.

Чињеница је да се ни Ертел није понео превише професионално, али поступак Барселоне је за сваку осуду, што су путем друштвених мрежа и учинили бројни евролигашки и НБА играчи, попут Мајка Џејмса, Кевина Серафана и Евана Фурнијеа.

Поједини медији су потез каталонског гиганта назвали својеврсним мобингом и предложили Французу да правду потражи на суду.

Ертел се у Барселону вратио редовним летом, у својој организацији, а однос између играча и клуба додатно компликује чињеница да је уговор и даље активан, односно да је Француз и даље званично члан Блаугране.

Потез Барселоне јединствен је у блиској кошаркашкој историји и вероватно ће послужити као основ за оснажење права играча, како убудуће не би били препуштени на милост и немилост неразумним и нељудским одлукама клубова.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи