Читај ми!

Јокић: Брак ме неће учинити бољим играчем

Најбољи српски кошаркаш и прва звезда Денвера Никола Јокић обратио се медијима путем ”Зума” поводом почетка тренинг кампа Нагетса и том приликом говорио о краткој паузи између две сезоне, својој свадби у Сомбору, али и о променама у саставу екипе у међувремену.

Између завршетка прoшле НБА сезоне, у којој су стигли до финала Запада и почетка припрема за нову прошло је нешто више од два месеца, а први пут је на питања америчких и светских медија одговарао ”Џокер” из Сомбора.

Прво питање је логично било везано за период одмора, и да ли је он био за њега довољан.

”Била је краћа пауза. Морао сам мало да скратим неке ствари - мало одмора, мало рада у теретани, али ок. Одморан сам. Мислим да је моје тело у стању у којем би требало буде а биће то све још боље”, рекао је Јокић.

На питање да прокоментарише Лејкерсе и њихове потезе на тржишту између две сезоне, одговорио је: 

”Не занимају ме Лејкерси. Мислим само на нас. Ту су нови момци, нова енергија. Биће занимљиво и веома се радујем да видим како ће све изгледати”, додао је.

Неизбежна тема је била и његова свадба, коју је заједно са супругом недавно организовао у Сомбору, али и питање како ће то утицати на њега у новој сезони.

”Ја сам био само сведок. Наталија је све то организовала. Брак те сигурно не чини бољим играчем. Како могу да будем бољи? Бићу мало искуснији у новој сезони, тело се више навикло на контакт, брзину утакмице и како се игра у плеј-офу”, рекао је Никола.

Он је прокоментарисао и доласке и одласке играча током паузе.

”Кампацо је одличан играч, најбољи асистент Евролиге, предводио је Реал Мадрид. Џамајкл (Грин) ће бити добар фит за нас, добро шутира, игра добру одбрану на крупнијим момцима попут Леброна и сличних. Нема више Џерамија Грента, па ће неко свакако морати да иступи”, сматра Јокић.