Читај ми!

Јанковић: Наредна два меча могу да анулирају неке лошије

Кошаркаш Партизана Никола Јанковић рекао је да су наредна два меча против Морнара и Бахчешехира веома важна и да њима црно-бели могу да анулирају неке лошије партије из првог дела сезоне. Осврнуо се и на услове за игру и згуснут распоред утакмица констатујући да путовања умеју бити врло замарајућа.

Никола Јанковић је прво прокоментарисао атмосферу на тренинзима током паузе због утакмица репрезентације.

"Пролазимо кроз један мини циклус припрема, кроз "пакао". Прошле недеље смо имали три дана по два тренинга, дан слободно, па опет два тренинга. Доста времена у ком смо се бавили собом, иднивидуалним радом и неким стварима које не можемо када су утакмице. Шалу на страну, прија нам, све то лепо функционише. Мислим да је у правом тренутку за нас дошла и репрезентативна пауза и овај екстра рад", рекао је Јанковић за ТВ Партизан.

На тренинзима у хали "Ранко Жеравица" од прошлог викенда је старо лице Алексеј Николић, који се клубу из Хумске прикључио након позајмице у италијанском Тревизу, а Јанковић је прокоментарисао и његов долазак.

"Али не мирује, ужелео се кошарке. Дошао је 45 минута пре почетка тренига, он је ту и тренира сам. То је одлично, сигурно да ће нам много помоћи".

Црно-беле у неколико дана очекују две важне утакмице, прва већ у суботу, када играју против Морнара у АБА лиги на гостовању, а после тога следи меч са Бахчешехиром 9. децембра у Еврокупу на домаћем терену.

"Те две утакмице могу да анулирају неке лошије партије из првог дела пре паузе и могу много да нам значе. Направили смо добар посао у последњих четири-пет утакмица, а са ове две треба да заокужимо причу, да се мало ситуација смири, да се искристалишу табеле и у АБА лиги и у Еврокупу. Сигурно ће бити паклено, посебно у Бару. Морнар је преозбиљна, шутерска екипа, једноставно могу да играју са пет шутера на терену. У предсезони су нас добили, веома скупа и јако добра екипа", истакао је центар црно-белих.

После меча са турском екипом, изабранике Саше Филиповског очекују два гостовања у Еврокупу, прво против Буржа (15. децембра), а потом и Венеције, када ће 29. децембра одиградти одложени меч 7. кола.

"Паклен је распоред, а и тренер нас учи да идемо утакмицу по утакмицу. Сваки меч је прича за себе. Није ми драго што морамо поново у Венецију, јер пут до тамо није лак. Таква је ситуација и боље је и тако него да нема кошарке. Венеција је за сада у далекој будућности, али мораћемо и њу да одрадимо", закључио је Јанковић.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво