Читај ми!

Дончић за РТС: Мислим да можемо освојити прстен

Американци ће у ударном телевизијском термину за Божић, 25. децембра, гледати уживо кошаркашки спектакл у коме ће Лука Дончић играти против Леброна Џејмса, у дуелу Даласа и Лејкерса. Одмах после те утакмице, Никола Јокић ће са Нагетсима играти против екипе ЛА клиперса. Дописник РТС-а Александар Жигић разговарао је са Луком Дончићем на почетку НБА медијске седмице.

Ове године све је другачује, па и НБА сезона. После играња у „мехуру" у Орланду, сезона је завршена у октобру, скоро пуну годину дана након почетка. После кратке паузе, тимови су се поново окупили и почели тренинге, јер предсезона почиње већ 11. децембра.

 

Све почиње медијским данима али овога пута све је виртуелно, преко интернета. Далас маверикси су свој медијски дан почели излагањем тренера Рика Карлајла, онда је говорио нови играч Џош Ричардсон једно од појачања ове године. 

Далас, иначе, целу игру гради око Луке Дончића који се за две године у НБА лиги показао као права сензација са 28,8 поена по утакмици, у просеку, оборио многе рекорде и надмашио сва очекивања.

На конференцији за штампу, на којој није било времена за многе америчке и друге новинаре, добили смо шансу да поставимо питање добро расположеном Луки о његовим очекивањима у наредној сезони.

"Надамо се да ћемо освојити прстен, а да ли ћу ја бити МВП то је мање битно. Биће што ће бити, али мислим да можемо освојити прстен", истакао је Лука Дончић.

Сви љубитељи кошарке се унапред радују свим бравурама Луке Дончића. Иначе, Далас ће играти у Милвокију већ 12. и 14. децембра против екипе Бакса у дворани без публике. Редовна сезона почеће крајем децембра.
 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се