Читај ми!

Анђушић и Пот: Желимо две победе у Финској

Српски кошаркашки репрезентативци Данило Анђушић и Стефан Пот поручили су да очекују две победе у дуелима против Швајцарске и Финске у наставку квалификација за Европско првенство. Кошаркаши Србије играју у суботу против Швајцарске, a у понедељак их очекује дуел са домаћинима Финцима.

Анђушић се после седам година вратио у државни тим и не крије да једва чека мечеве у "балону" у Финској.

"Веома ми је драго што поново облачим дрес са државним грбом. Добро се осећам и пружићу максимум како бих испунио све задатке које селектор постави пред мене. Знамо да је формат квалификација специфичан и да тимови који имају много НБА и евролигашких играча имају проблем уиграности. Ипак, трудили смо се да у ових неколико дана усвојимо што више принципа у игри и да из тих принципа тражимо две победе. Иако су и Швајцарска и Финска сигурно уиграније од нас, верујем да је квалитет на нашој страни и да ћемо га преточити у резултат", истакао је Анђуђић.

Прве минуте у квалификацијама тражиће и Пот, бек који је са млађим селекцијама репрезентације Србије већ освајао медаље на великим такмичењима.

"Први пут ћемо играти у овом саставу, али доста нас се познаје из ранијих сезона и млађих селекција. Иако није исто, верујем да смо за ових неколико дана успели да се колико-толико уиграмо и да ћемо уз добру и пожртвовану игру доћи до нашег циља. Околности јесу специфичне, али како нама тако и свима. Сви смо у хотелу, изоловани, свако на свом спрату, тако да су услови практично исти за све. Репрезентација је ове године већ победила у Еспу, верујем да ћемо опет", рекао је Пот.

Кошаркаши Србије први меч играју у суботу против Швајцарске (15.30), док их у понедељак очекује дуел са домаћинима Финцима (18.00).

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво