Читај ми!

Први кошаркашки дерби у сезони, Партизан на Новом Београду чека Звезду

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде играју вечерас у Хали спортова ”Ранко Жеравица” први овосезонски ”вечити дерби” у оквиру осмог кола АБА лиге. Почетак је у 21 час. Волден и Дангубић против својих бивших тимова, без навијача на трибинама.

У првих седам кола домаћин Партизан је остварио четири победе и три пораза, док Црвена звезда има свих седам тријумфа и на првом је месту.

Обе екипе се налазе у доброј форми, али у меч улазе после дуплог порграма у Европи (Евролига и Еврокуп).

Црно-бели су се након доласака новог тренера Саше Филиповског тргли и пружају знатно боље партије него на почетку сезоне, али их је пореметила повреда на трененгу Маркуса Пејџа, који ће вероватно пропустити вечерашњи дуел.

"Звезда има дубоку ротацију, играју са много играча и са високим интензитетом током целе утакмице, тако да треба наћи одговор на такву игру. Они су имали много утакмица као и ми, нема много времена за велику припрему, али биће важно да имамо високу концентрацију да изводимо прецизно елементе одбране и напада”, поручио је Сашо Филиповски уочи сусрета.

Његов колега Саша Обрадовић сматра да у дербију нема правила ни фаворита, и да ће бити важно да се победи и противник и умор након два евролигашка гостовања.

"Знамо да сама утакмица нема фаворита без обзира на ком месту на табели се налазе екипе и какав им је рејтинг играча. Партизан има добар спој атлетских играча и искуства, тим који је другу годину заједно и сигурно да међу њима нема тајни, познају се добро. Играју добро у последње време, добили су везане утакмице у АБА лиги и Еврокупу. Са друге стране, ми после две тешке недеље путовања, неспавања и тешких утакмица, све то желимо да оставимо по страни и одиграмо најбољу могућу утакмицу и дођемо до бодова", рекао је тренер црвено-белих.

Вечерашњи дуел је и прва прилика у којој ће два играча играти против ”својих”. То су бивши играч Звезде Немања Дангубић, који сада носи црно-бели дрес, али и Кори Волден, који је летос променио страну ”брда” и сада наступа за евролигаша са Малог Калемегдана.

Разумљиво, услед ситуације везане за пандемију ковида-19, трибине Хале спортова ”Ранко Жеравица” на Новом Београду биће празне. 

Почетак дуела је у 21 час, а његов тог пратитие у текстуалном преносу на нашем порталу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво