Читај ми!

Филиповски: Морамо да одиграмо на високом нивоу против Звезде

Тренер Партизана Сашо Филиповски, пред вечити дерби у 8. колу АБА лиге против Црвене звезде, рекао је да његов тим мора да одигра максимално и на високом нову свих 40 минута.

После дуплих програма обe екипе у Евролиги и Еврокупу, црно-бели сутра од 21 сат у хали спортова "Ранко Жеравица" дочекују црвено-беле у првом овосезонском дербију. 

"Узимам сваку утакмицу саму за себе, тако и ову. Свака је важна, за сваку се треба припремити максимално. Спремамо се као и за сваког другог ривала. Знамо да треба да одгирамо на високом нивоу са концентрацијом 40 минута", рекао је Филиповски.

Он је оценио да ће концентрација бити пресудна.

"Звезда има дубоку ротацију, играју са много играча и са високим интензитетом током целе утакмице, тако да треба наћи одговор на такву игру. Они су имали много утакмица као и ми, нема много времена за велику припрему, али биће важно да имамо високу концентрацију да изводимо прецизно елементе одбране и напада. Најважније имати концентрацију, јер је то дневна форма, она је увек важна и никад се не зна ко у овом нашем систему може да изненади", рекао је он.

Од доласка Филиповског на клупу Партизана, црно-бели немају пораз, пошто су остварене две победе у Еврокупу и две у АБА лиги.

"На утакмицама долази до падова у игри и важно је што пре вратити концентрацију и вратити се у ритам игре. Задовољан сам приступом, залагањем, победама, тиме што се играчи труде да све оно што радимо на тренингу покушавамо да спровемо на утакмици. Није сваки пут идеално, али нормално је да у овом периоду где је било много утакмица и мало простора за тренинг, тешко да све тако брзо дође на своје место", рекао је тренер црно-белих.

Филиповски је задовољан способношћу екипе да се адаптира на различите одбране. 

"Играли смо против екипа које су користиле различите одбране против нас. Адаптација на те одбране је била солидна, екипа има успостављена правила на различите врсте дефанзивних поставки ривала, али та правила нису још увек добро увежбана", рекао је Филиповски.