Читај ми!

Од егзибиције до стрепње – Партизан бољи од Хувентуда

Партизан је забележио нову, четврту победу у Еврокупу - у Београду је савладан Хувентуд 78:75. Црно-бели направили крупан корак ка пласману у топ16 фазу Еврокупа, иако су у финишу меча дозволили противнику прилику за преокрет.

Играли су се са живцима навијача кошаркаши Партизана против Хувентуда, али су на крају ипак стигли до заслужене и изузетно битне победе - 78:75.

Црно-бели су у већем делу сусрета доминирали, имали и двоцифрену предност, али су у последњој четвртини дозволили ривалу да се у потпуности приближи, чак има и напад за вођство.

Срећом, фортуна је овога пута била на страни Партизана, који није поновио сценарио из првог меча у Бадалони, када је Хувентуд на свом терену славио такође са три поена разлике.

Шпанска екипа дошла је у Београд знатно ослабљена, неиграњем тројице најбољих играча, али је показала да није без разлога првопласирана у Групи А.

После изједначене прве четвртине, у којој су гости покушавали да се одлепе, Партизан је први пут на мечу повео на почетку друге деонице.

Наставили су црно-бели са добром игром и серијом од 8:0 дошли до вођства од 26:19. Играчи Партизана у тим моментима су играли одличну одбрану, без фаулова, па су на полувреме отишли са предношћу од 41:33.

Занимљиво је да су црно-бели до предности дошли уз само једну постигнуту тројку у првом полувремену, а када је Загорац на почетку треће четвртине погодио за три - Партизан је први пут стигао до двоцифрене предности.

Поново су виђене осцилације у игри црно-белих. Гости су се у неколико наврата враћали у игру, али тројкама Пејџа и Гордића Партизан поново бежи на двоцифрену предност, а на уласку у последњу деоницу екипа Саша Филиповског имала је вођство од 14 поена.

Уследио је велики пад у игри. Брзо су црно-бели испунили бонус, што је уз велики број грешака у нападу омогућило Хувентуду да из минута у минут топи предност домаће екипе.

Тројком Моргана, на 79 секунди пре краја меча, Хувентуд прилази на минус два, а већ у следећем нападу Басас је промашио шут за тотални прекорет.

Имали су црно-бели снаге и живаца у самом финишу да задрже предност и дођу до изузетно значајне победе, која их је приближила пласману међу четири најбоље екипе у Групи А, самим тим и пласману у топ16 фазу такмичења.

Немања Гордић био је најефикаснији у победничкој екипи са 16 поена, Коди Милер-Мекинтајер додао је 13, Рашон Томас 11, а Немања Дангубић 10.

У екипи Хувентуда истакли су се Досон са 19, док су Аростеги и Бродзијански додали по 16.

Хувентуд је и даље пви на табели са пет победа и два пораза, Партизан сада има четири победе, уз три изгубљена меча.

Кошаркаши Партизана паклен темпо настављају у понедељак, када у оквиру АБА лиге играју дерби меч са Црвеном звездом.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво