Читај ми!

Дени Авдија, звездаш који каже: Тата је рођен на Косову, у Србији

Син некадашњег кошаркаша Црвене звезде Зуфера Авдије, Дени, изабран је ноћас на НБА драфту као девети пик Вашингтона, а у представљању светској јавности том приликом видели смо Денија као дечака у Звездином дресу, али и чули га како каже да му је отац са Косова, у Србији.

Иако Зуфер Авдија већ дуго живи и ради у Израелу, навијачи Црвене звезде, поготово они старији, нису га заборавили због свега што је за деценију боравка (од 1979. до 1989. године) пружио у црвено-белом дресу.

Зуферово име се и даље помиње у кошаркашким круговима, али сада као оца талентованог Денија, којег су Визардси ноћас "покупили" на НБА драфту са девете позиције.

Након избора, у директном преносу могли смо да видимо видео-снимак представљања Денија, а српској јавности и публици два детља су се посебно допала: први су слике из дечачких дана на којима Дени носи дрес Црвене звезде чији је осведочени навијач, а други је следећа његова изјава: 

"Мој отац је Зуфер Авидија. Он је рођен на Косову, у Србији, и играо је за репрезентацију Југославије", рекао је између осталог Дени тим поводом.

Тај део можете погледати од 1.40 на видео-снимку изнад.